Vesti
12.12.2022. 15:40
Beta

Štrajk rudara

Ministarka Đedović o zahtevu rudara Resavice

rudnik, rudari
Izvor: Shutterstock

Ministarka rudarstva i energetike Srbije Dubravka Đedović razgovarala je sa predstavnicima reprezentativnih sindikata i v.d direktora "Resavice“ Sašom Spasićem o poslovanju tog javnog preduzeća za podzemnu eksploataciju uglja i unapređenju položaja radnika.

"Ministarstvo i država će uložiti maksimalne napore da razmotri zahteve rudara kako bismo što pre došli do kompromisnog rešenja", poručila je Đedović, saopštio je njen kabinet.

Ona je kazala da je upoznata sa hronično teškom situacijom u "Resavici“, podsetila na izuzetno velike državne subvencije, ali i ukazala na tešku situaciju u kojoj se nalazi ceo svet, pa i Srbija, kada je u pitanju energetika.

Kako je istakla ministarka, prioritetni zadatak je da građani i privreda prezime zimu sa dovoljno energije i energenata.

"Imate moje lično i profesionalno saosećanje, jer kao dete rudara dobro znam koliko ja vaš posao težak i odgovoran. Vaši zahtevi za boljim uslovima rada i zaradama su opravdani, ali moramo zajedno da dođemo do strateških i održivih rešenja, kako bi se stvorili bolji uslovi za rad”, naglasila je Đedović.
 

U svih devet rudnika uglja sa podzemnom eksploatacijom u ponedeljak ujutru je pre početka prve smene održan jednosatni štrajk upozorenja. Radnici traže povećanje zarada i razgovore o statusu i budućnosti rudnika uglja sa podzemnim kopom.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

"Nije bilo eksplozije u rudniku 'Soko', rudari su se ugušili"
Rudnik, rudar

Zorana Mihajlović

01.04.2022. 17:40

"Nije bilo eksplozije u rudniku 'Soko', rudari su se ugušili"

Ministarka rudarstva i energetike Srbije Zorana Mihajlović izjavila je da se osam nastradalih rudara u rudniku uglja "Soko" kod Sokobanje ugušilo zbog visoke koncentracije metana.
Close
Vremenska prognoza
few clouds
22°C
27.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve