Vesti
23.02.2024. 15:43
R. E.

"Ključna brza reakcija"

Ministarka o pronađenom nožu u "Ribnikaru", nastava se normalno odvija

rIBNIKAR
Izvor: ATAIMAGES / Milos Tesic

Ministarka prosvete Slavica Đukić Dejanović obišla je Osnovnu školu "Vladislav Ribnikar" ubrzo nakon što je objavljeno da je u rancu jednog učenika pronađen nož.

Školski policajac odmah je reagovao nakon prijave o nožu, a dečak je brzo pronađen i odveden kod direktora.

MUP je saopštio da nije došlo do bilo kakvog incidenta, što je potvrdila i ministarka, istakavši da je očekivano da je došlo do retraumatizacije određenog broja đaka i osoblja u školi nakon masakra koji se dogodio u toj ustanovi 3. maja prošle godine, kada je učenik ubio devet drugova i školskog čuvara.

“Savesno i brzo reagovanje i saradnja učenika, zaposlenih, direktora i školskog policajaca su ključni za ovakve situacije. U cilju osiguranja bezbednosti, uprava škola je obavestila roditelje učenika i učenica o događaju i preduzela mere za osiguranje bezbednosti", navela je ministarka.

Ona je istakla da policija vodi istragu, a da će škola u okviru svojih nadležnosti sprovesti propisane mere u odnosu na sve učenike škole koje je ova situacija dodatno uznemirila i kojima je potrebna podrška da je prevaziđu osećaj nesigurnosti.

Ministarka je naglasila da način na koji su reagovali učenici i školski policajac pokazuje koliko je važna preventiva, edukacija o zaštiti od nasilja i koliko su važna jasna pravila postupanja u ovakvim situacijama.

Đukić Dejanović nije želela da detaljno odgovori da li je nož nađen u rancu dečaka na čije ponašanje je već bilo primedbi, napomenuvši da bi "sve što kaže moglo da omete postupke koji su u toku".

Rekla je i da se nastava u popodnevnoj smeni u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" neometano odvija.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
18°C
29.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve