Vesti
10.04.2024. 08:05
RTS

Sedmi dan

Nastavlja se potraga za telom male Danke

Danka, potraga, policija, ATA
Izvor: ATAIMAGES / M.M.

Sedmi dan od hapšenja osumnjičenih za ubistvo dvogodišnje Danke Ilić na terenu u Borskom okrugu, i danas se nastavlja se potraga za telom devojčice. Pripadnici Uprave kriminalne policije (UKP) iz Beograda i Bora pregledaju okolinu kuće D. D., osumnjičenog za ubistvo male Danke.

Inspektori pregledaju okolinu, dok pripadnici Sektora za vanredne situacije i dalje pregledaju potok koji je u blizini.

U ponedeljak se pretraživao drugi deo Lazarevog kanjona, nakon što je policija, zajedno sa spasilačkim timom i Gorskom službom spasavanja, pretražila prvih 3,5 kilometara. Pretražena je i jama iznad kanjona, doboka 70 metara.

Dvogodišnja Danka Ilić nestala je 26. marta na porodičnom imanju.

Nakon 10 dana potrage i detaljnih provera svih tragova i informacija, policija je uhapsila dva 50-godišnja muškarca iz Bora, osumnjičena za ubistvo, i oni su sprovedeni u Više javno tužilaštvo u Zaječaru na saslušanje.

Reč je o radnicima "Vodovoda", kojima je određen pritvor do 30 dana. Na teret im se stavlja krivično delo – teško ubistvo u saizvršilaštvu.

Tužilaštvo je saopštilo da je D. D. priznao zločin, dok se J. S. branio ćutanjem. Uhapšeni su otac i brat jednog od osumnjičenih zbog sumnje da su pomogli da se telo premesti na za sada nepoznatu lokaciju. Brat osumnjičenog za ubistvo D. D. preminuo je u Policijskoj upravi u Boru.

U međuvremenu, direktor JP "Vodovod" u Boru podneo je ostavku iz, kako je naveo, moralnih razloga.

Komentarišući ubistvo dvogodišnje devojčice Danke Ilić, predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da će predložiti Vladi da se ponovo uvede smrtna kazna za najteža krivična dela.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
24°C
29.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve