Vesti
15.07.2023. 07:15
Beta

Zeleno-levi front

Dobili smo još jednu stranku

1
Izvor: BETAPHOTO / AMIR HAMZAGIC

"Pokret Ne davimo Beograd, koji je sada prerastao u stranku Zeleno-levi front, pokazao je da može da sarađuje sa svima, ali je pokazao i da je ta saradnja bez kompromisa oko stvari u koje verujemo", izjavio je šef odborničke grupe te stranke u Skupštini grada Beograda Dobrica Veselinović. 

Govoreći o Statutu te stranke, koji je usvojen u petak, poslanica te stranke Jelena Jerinić kazala je da su statuti političkih stranaka u Srbiji manje-više jedni drugima slični, ali da je Statut Zeleno-levog fronta drugačiji.

"On je sa namerom drugačiji, jer smo drugačiji i mi. Kao što je Ne davimo Beograd građen iz početka, tako nastaje i Zeleno-levi front - on nastaje iz čiste ljubavi", rekla je Jerinić.

Poslanik te stranke Đorđe Pavićević kazao je da će Zeleno-levi front biti programska partija, mnogo više nego ona koja će brinuti isključivo o izbornom uspehu, ili zadovoljavanju ličnih ambicija.

Dodao je da program Zeleno-levog fronta ima dva važna segmenta, a to je ono za šta se oni kao stranka i građanska opozicija bore.

"To su vrednosti koje su jako važne za Srbiju i koje je ova vlast ugrozila. Reč je o podeli vlasti, vladavini prava, poštenim i slobodnim izborima. Na žalost, borimo se za njih na dosta elementaran način, a ne na način kako je to slučaj u razvijenim državama", rekao je Pavićević.

Drugi deo programa, kako je dodao, fokusiran je na ono što smatraju svojim vrednostima za koje su se borili od samog osnivanja.

"To se tiče i zelenih politika, ali i nekih pojmova koji su danas dosta osramoćeni i često izbačeni iz diskursa, poput samouprave ili javne svojine, kolektivnog upravljanja... Sve ono što smatramo da čini solidarno i pravedno društvo, mi ćemo se boriti za te ideje", kazao je Pavićević.

Predstavljanju stranke prisustvovali su i predsednik Demokratske stranke Zoran Lutovac, potpredsednica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić, predsednik Pokreta slobodnih građana Pavle Grbović i predsednik pokreta Srbija centar Zdravko Ponoš.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
24°C
29.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve