Vesti
08.07.2020. 18:19
Tanjug

"Neće biti policijskog časa, iako sam protiv toga"

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da sutra zaseda Krizni štab i da verovatno neće biti uvođenja policijskog časa, ali će mere biti pooštrene u Beogradu, da nije imao podršku da se uvede policijski čas, mada i dalje smatra da je to trebalo učiniti.

Vučić je na konferenicji za novinare rekao da je u poslednjih 24 sata 357 novozaraženih od 8.600 testiranih, da je 11 ljudi preminulo, a 118 na respiratorima.

On je istakao da je Beograd najveci problem i, da se broj obolelih uvećava kao i da je o merama imao teške razgovore sa premijerkom i ministrom zdravlja.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
FOTO TANJUG/ DRAGAN KUJUNDZIC/ nr

"Za razliku od Ane (Brnabić) i (Zlatiobora) Lončara sutra štab donosi odluku za konačne mere, biće poostravanje mera za Beograd", rekao je Vučić.

On je ukazao da i dalje smatra da je policijski čas neophodan, imajući u vidu tezinu situacije i da u bolnicama više nema mesta, ali d aje za zabranu kretanja potrebno uvođenje vanrednog stanja.

"Krizni štab i Ana i Loncar će doneti odluku, a da ne bude policijskog časa", rekao je Vučić i ponovio da je protiv toga i da misli da je jedini spas zabrana kretanja.

"Ovako plašim se da idemo na ruku svima koji zele da se dodvore ljudima, a neće dovesti do brzog ozdravljenja i sprečavanja zaražavanja", upozorio je Vučić i dodao da je morao da javno iznese svoj stav, pa i da bude predmet udara.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
FOTO TANJUG/ DRAGAN KUJUNDZIC/ nr

Oni će vas sutra obavestiti o merama, skraćenju radnog vremena klubova i ostalog i pooštravanju sprovđenja kazni za nenošenje maski....

"Ja sam rekao da ću da postujem mišljenje struke i prihvatio posle svega od sinoć, za mene bi bilo stramota da pod pritiskom batinaša odstupim od svojih reči", rekao je Vučić i istakao da je snaga njegovog tima i u tome da ne odlučuje on sam, već poštuje većinu i kolege, kao i d ane može sam da uvede vanredno stanje.

Ukazao i da leka za koronu nema i da nema ni vakcine i da ostaje samo odgovrnost i zalaganje lekara.

"Lek nisu kamenice, ni molotovljevi kokteli. To je oružje i nanosi povrede svima nama", ukazao je i pozvao građane da se ponasaju discipolinovano, jer u Beogradu vise nema rešenja.

Napomenuo je i da se najteže stvari dešavaju posle četiri, pet dana, tako d aje jasno da to nema veze sa izborima ni derbijima vec sa nedovoljnom odgovornošću i nedisciplinom.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
25°C
29.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve