Vesti
06.10.2023. 10:35
Beta

Karijerne diplomate

Ovo su nove ambasadorke Srbije u Italiji i Tunisu

srbija zastava
Izvor: Shutterstock

Objavljivanjem ukaza predsednika Srbije okončana je procedura postavljenja novih ambasadora.

Ministarstvo spoljnih poslova Srbije saopštilo je da su novoimenovane ambasadorke u Italiji i Tunisu, Mirjana Jeremić i Dijana Ivančić, karijerne diplomate sa više od 20 godina diplomatskog iskustva.

Mirjana Jeremić radi u Ministarstvu spoljnih poslova od 2002, gde je radila u odeljenjima za ekonomsku bilateralu, za regionalne inicijative, za Ujedinjene nacije i u Kabinetu ministra.

Na mesto ambasadora Srbije u Rimu odlazi sa funkcije šefa Diplomatskog protokola Ministarstva spoljnih poslova. Tokom karijere službovala je u ambasadama u Otavi, Pragu i Ljubljani.

Dijana Ivančić u Ministarstvu spoljnih poslova radi od 2001, nakon prethodnog angažmana u Predsedništvu SFRJ, Saveznoj vladi SRJ i Kabinetu predsednika SRJ.

Tokom karijere službovala je u ambasadama u Sofiji, Ljubljani i Parizu.

U Ministarstvu spoljnih poslova radila je u Odeljenju za Evropu, obavljala dužnost načelnika Odeljenja za NATO i Partnerstvo za mir, dok je funkciju pomoćnika ministra spoljnih poslova za bezbednosnu politiku vršila od novembra 2020. 

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Ko su novi ambasadori Srbije u Alžiru i Finskoj
Srbija

Ministarstvo saopštilo

17.09.2023. 16:20

Ko su novi ambasadori Srbije u Alžiru i Finskoj

Srbija je dobila još dvoje ambasadora nakon što su im njihove buduće države službovanja odobrile agremane i predsednik Aleksandar Vučić potpisao njihove ukaze o postavljenju, saopštilo je ministarstvo spoljnih poslova.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
14°C
03.05.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve