Vesti
09.06.2023. 04:05
R.E

Srbija

Ovaj grad je odlučio da "časti" građane besplatnim parkiranjem do pola sata

parking, automobili
Izvor: Shutterstock

U Novom Pazaru je od sada besplatan parking svima, u trajanju od pola sata. Ova odluka doneta je nakon što su nastajale gužve oko jednog vrtića u tom gradu, kada su roditelji ostavljali i kupili decu tokom dana.

Gužve u saobraćaju kod Predškolske ustanove "Mladost", u Novom Pazaru postale su česta pojava i predstavljale opasnost po bezbednost saobraćaja.

U skadu sa tim donesena je odluka da se na obližnjem parkingu obezbedi besplatno parkiranje u periodu od pola sata svim građanima, kako bi se smanjile gužve na kolovozu i povećala bezbednost svih koji tuda prolaze.

Kako kažu nadležni, najveće gužve bile su ujutru i posle podne, kada su roditelji ostavljali ili kupili svoju decu iz vrtića, pa je donesena odluka da se omogući besplatan parking ispred dvorane Pendik koja se nalazi pored samog vrtića.

Kakao je navedeno, bezbednost dece je na prvom mestu, a komunalna milicija je do sada nerepresivno delovala i usmeravala roditelje na taj parking, kako bi se izbegle opasnosti na putu.

Bezbednost učenika u saobraćaju, prvenstveo mališana i njihovih roditelja prioritet je koji je okupio inicijatore ove ideje, rekao je  za RTV Novi Pazar direktor JKP ”Parking servis” Nermin Ljajić.

”Nema vremenskog ograničenja kada neko može iskoristiti tih pola sata. Parking radi tokom celog dana. Podsećam da je pokriven video nadzorom i obezbeđen. Otvren je za sve, ne samo za roditelje dece koja pohađaju vrtić” objašnjava Ljajić.

Inače, saobraćana signalizacija u toj ulici jasno nalaže da zaustavljanje i parkiranje nije dozvoljeno, pa je utom i ova odluka bila preko potrebna za regulaciju nesmetanog toka saobraćaja.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Kakav vazduh dišu Novopazarci? Pročitajte, važno je
ZAGAĐENJE VAZDUHA

Prekomerno zagađenje

23.02.2023. 13:51

Kakav vazduh dišu Novopazarci? Pročitajte, važno je

Vazduh u Novom Pazaru je od početka ove godine 36 dana bio prekomerno zagađen suspendovanim česticama PM10, čime je prekoračen zakonski limit za celu godinu, pokazuju podaci specijalizovanog sajta xEco koji su objavljeni.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
24°C
28.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve