Vesti
09.04.2023. 00:00
Beta

Kosovo

Obijen konak crkve Svetog Jovana u Velikoj Hoči

sveća, crkva
Izvor: Shutterstock

Kancelarija za Kosovo i Metohiju zatražila je da budu pronađeni i adekvatno sankcionisani počinioci koji su obili konak crkve Svetog Jovana na ulazu u Veliku Hoču, ispreturali inventar i isekli električne instalacije.

"Posebno zabrinjava da je do napada došlo uoči velikog pravoslavnog praznika Lazareve subote i pokazuje da počinioci nemaju nikakvog poštovanja prema srpskim svetinjama i praznicima Srpske pravoslavne crkve", navedeno je u saopštenju.

Kako je u saopštenju navedeno, konak crkve Svetog Jovana, koja je metoh manastira Visoki Dečani, obijen je u noći petka na subotu, a taj napad uznemirio je preostale Srbe koji žive u toj srpskoj enklavi i bratiju manastira.

"Posebno očekujemo da se poveća pozornost međunarodnih snaga bezbednosti i misija na Кosovu i Metohiji kada je u pitanju bezbednost srpskih svetinja uoči Vaskrsa, jer nas iskustvo uči da se one nalaze na udaru ekstremista i huligana uoči velikih pravoslavnih praznika", istaknuto je u saopštenju.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Uhapšen Srbin osumnjičen za paljenje automobila na Kosovu
hapšenje, lisice

Kosovska Mitrovica

01.04.2023. 19:55

Uhapšen Srbin osumnjičen za paljenje automobila na Kosovu

Policija je na severu Kosovske Mitrovice uhapsila osobu srpske nacionalnosti pod sumnjom da je palila automobile sa RKS tablicama.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
26°C
28.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve