Vesti
15.11.2023. 19:46
R. E.

Saopštenje Vlade

Potpisan sporazum: Obustavlja se štrajk radnika Pošte Srbije

pošta
Izvor: Shutterstock

Na sastanku u Vladi Srbije postignut je dogovor sa predstavnicima radnika Pošte Srbije, na osnovu sporazuma koji su potpisali predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić i predstavnici sindikata.

Sporazumom je dogovorena isplata jednokratne pomoći svim radnicima, izuzev rukovodstvu, u iznosu od 20.000 hiljada dinara, najkasnije do 25. novembra.

Dogovoreno je i povećanje plata, od 1. novembra ove godine, svim zaposlenima u tehnologiji, u iznosu od 10 odsto, saopšteno je iz Vlade.

Kako se dodaje, dodatno povećanje plata radnicima u tehnologiji dogodiće se 1. januara 2024. godine i iznosiće 10 odsto, što čini kumulativno povećanje plate u iznosu od 21 odsto u odnosu na trenutne zarade u tehnologiji. Takođe, dogovoreno je i uvećanje zarada svim zaposlenima u administraciji, izuzev rukovodstvu, od 10 odsto.

Na sastanku je postignuta saglasnost da neće biti sankcionisanja radnika zbog nezakonite obustave rada, za sve radnike koji ispune dogovor o prestanku obustave do četvrtka, 16. novembra u 12 časova.

Nesankcionisanje uključuje i isplatu dela zarade tokom trajanja obustave rada, koja će biti isplaćena sa sledećom platom, zajedno sa putnim troškovima, preneo je Tanjug.

Dodatno, Vlada je saglasna sa prijemom dodatnih radnika u tehnologiji i utvrđen je obavezan šestomesečni sastanak sa najvišim rukovodstvom Vlade Srbije o poslovanju, rezultatima i radnoj atmosferi u Pošti Srbije.

Sastanku je prisustvovao i ministar informisanja i telekomunikacija Mihailo Jovanović.

Deo radnika Pošte Srbije bio je u obustavi rada tri sedmice.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
few clouds
21°C
27.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve