Vesti
11.10.2023. 20:16
R. E.

Viši sud u Beogradu

Ocu ubici iz "Ribnikara" produžen pritvor, određena mera i majci

1
Izvor: ATAIMAGES / Milos Tesic

Krivično vanpretresno veće Višeg suda u Beogradu produžilo je pritvor za mesec dana ocu dečaka koji je 3. maja u OŠ "Vladislav Ribnikar" ubio devet vršnjaka i čuvara. Istim rešenjem majci dečaka određena je mera zabrane prilaženja i komuniciranja sa maloletnim ubicom.

Sud je u obrazloženju naveo da je pritvor V. K. produžen usled postojanja osobitih okolnosti da bi u slučaju boravka na slobodi u kratkom vremenskom periodu okrivljeni mogao da ponovi delo.

Kao otežavajuću okolnost sud je uzeo i to što se V. K. tereti za delo za koje je propisana kazna zatvora od preko deset godina i da su način izvršenja i težina posledica dela doveli su do uznemirenja javnosti koje može ugroziti nesmetano i pravično vođenje krivičnog postupka.

Istim rešenjem, majci dečaka, M. K. određena je mera zabrane prilaženja, sastajanja ili komuniciranja sa K. K., te je istovremeno upozorena da se prema njoj može odrediti teža mera ukoliko prekrši izrečenu zabranu.

V. K. se sumnjiči da je za teško delo protiv opšte sigurnosti, dok je okrivljenoj M. K. Na teret stavlja nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Više javno tužilaštvo u Beogradu u optužnici protiv V. K. traži 12 godina zatvora, a za majku deteta dve i po godine. Optužnica je podignuta i protiv predsednika i radnika streljane zbog lažnog svedočenja – za njih se traže po tri godine zatvora.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Brnabić o tome zašto nije urađeno više u "Ribnikaru"
1

Aktuelno

02.09.2023. 14:05

Brnabić o tome zašto nije urađeno više u "Ribnikaru"

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je da je početak školske godine u beogradskoj Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar", u kojoj je 3. maja učenik ubio deset osoba, devet đaka i radnika obezbeđenja, protekao dobro i dodala da je u toj školi tokom leta završena "manja" rekonstrukcija.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
17°C
28.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve