Vesti
08.05.2023. 08:05
Beta

Sve do 8. juna

Važan apel MUP: Od danas predaja nelegalnog oružja

policija
Izvor: Shutterstock

Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) pozvalo je građane koji poseduju neregistrovano oružje da ga od danas pa do 8. juna predaju najbližoj policijskoj stanici, napominjući da neće snosliti posledice.

Građani Srbije koji u ovom jednomesečnom periodu predaju neregistrovano oružje neće krivično odgovarati, niti snositi bilo kakve posledice a ne moraju dokazivati ni poreklo oružja, saopštio je MUP.

Navedeno je da to mogu učiniti svakog dana u vremenu od 7 do 19 časova.

"Pozivamo građane koji poseduju nelegalno oružje da se odazovu ovom pozivu, obrate najbližoj policijskoj stanici i predaju oružje za koje nemaju isprave o oružju", navela je načelnik Odeljenja za oružje iz Uprave za upravne poslove Jelena Lakićević.

Precizirala je da se to odnosi na sve vrste oružja, na automatsko kao i svako drugo, na minsko-eksplozivna sredstva, delove za oružje i municiju koju su protivpravno držali.

Ona je pozvala i one građane koji nisu predali policijskim stanicama na čuvanje oružje nakon smrti vlasnika, da to sada urade.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Škola straha
Pucnjava u školi vladislav ribnikar 5.5.2023

Tragedija u "Ribnikaru"

05.05.2023. 17:05

Škola straha

Kosta je tog jutra spakovao stvari u svoj ranac i, kao mnogo puta do tada, krenuo u školu. Niko nije kontrolisao da li je spremio sve knjige. Ipak je on sedmi razred. A da jeste, pored ili umesto udžbenika i svezaka našao bi dva pištolja, tri okvira municije i četiri Molotovljeva koktela.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
12°C
28.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve