Vesti
13.09.2019. 17:03
R. E.

OŠTRA KRITIKA EMILA TEDESKOG: Kad neko govori srpski, mi ga bacimo u more

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

"Blagoslov je da mladi ljudi danas mogu studirati u Hajdelbergu, Amsterdamu... Pa to je genijalno. Isto tako da Evropljani dođu kod nas. Ali problem je što mi kad vidimo crnca, mi ga želimo linčovati u Splitu. Kad čujemo da neko govori srpski, mi ga bacimo u more. Kad vidimo Azijata pred Markovom crkvom, mi se još uvek smejemo i pokazujemo prstom. Nama je to čudno. Mi smo duboko zatvoreni u sebe, a jedina šansa nam je da se povežemo sa svetom", izjavio je hrvatski preduzetnik i čelni čovek Atlantik grupe Emil Tedeski na konferenciji "Preduzetnički mindset" u zagrebačkoj Muzičkoj akademiji.

Tedeski je rekao i da je krajnje vreme da sebi odgovorimo šta je bilo 1941. godine, a šta 1945.

"Svet se odredio, samo se mi nismo odredili jer su nečiji dedovi, očevi, stričevi... so what? Bili su i nemački, pa su Nemci danas najnaprednija nacija u svakom pogledu, pre svega u otvorenosti, inkluzivnosti, prihvatanju drugačijeg, saradnji sa svim i nemaju problema. Ali mi imamo problema sami sa sobom", rekao je Tedeski, a prenosi Večernji.hr.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
foto: Shutterstock

"Bullshit, volimo samo šampione"

Tedeski se osvrnuo i na veliku ljubav Hrvata prema sportu, za koju lično smatra da je običan "bullshit".

"Obično se kaže da hrvatski građani podržavaju sportiste. To je običan bullshit. Mi jedino volimo šampione. Pitaću vas kad naši sportisti budu izvanredni 12. na Olimpijskim igrama, kad se plivači plasiraju u B finale Olimpijskih igara. Ko će ih dočekati? Hoće li onda biti naši? Ili su onda oni osvojili solidno 11. mesto, ali kad se osvoji zlato, onda smo to svi mi osvojili", upitao je Tedeski.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net

"Svi su znali za frankenštajna"

On se potom oštrom kritikom okomio i na samu Muzičku akademiju, gradonačelnika Zagreba Milana Bandića, zagrebački aerodrom, kao i na situaciju oko Agrokora rekavši kako su svi znali za "frankenštajna u upravljanju u Agrokoru", ali niko nije na vreme reagovao, posebno ne bankari koji su firmi davali kredite.

"Apsolutna je katastrofa da je čelni čovek Muzičke akademije u Zagrebu predložio Bandića za počasni doktorat Univerziteta u Zagrebu. Imamo cirkus od grada, nemamo rešeno smeće, ali stavićemo sedam miliona evra vredne lampice na most, a Bandić je počasni doktor. Ali mi imamo Matu Rimca, kome se poklonio Porše, to je kao u nauci da ti se pokloni Ajnštajn. Imamo svog prvog jednoroga. Najlakše je reći da im je pomogao otac, Udba, umanjivati im uspeh. Njima treba aplaudirati, jer takve pojave u društvu i preduzetništvu nismo imali nikada", rekao je Tedeski piše Index.hr.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
24°C
29.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve