Vesti
02.06.2023. 18:05
R. E.

Viši sud u Beogradu

Otac dečaka koji je počinio masakr u "Ribnikaru" ostaje u pritvoru

zatvor
Izvor: Shutterstock

Viši sud u Beogradu produžio je za još 30 dana pritvor ocu dečaka koji je 3. maja u OŠ "Vladislav Ribnikar" ubio deset i ranio šest ljudi.

Pritvor je produžen, na predlog Tužilaštva, zbog osobitih okolnosti koje ukazuju da će okrivljeni u slučaju boravka na slobodi, u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo, saopštio je sud, preneo je RTS.

U saopštenju se dodaje i da je pritvor produžen "s obzirom na to da je okrivljeni osnovano sumnjiv da je izvršio krivično delo za koje je propisana kazna zatvora preko deset godina, a način izvršenja i težina posledica krivičnog dela doveli su do uznemirenja javnosti koje može ugroziti nesmetano i pravično vođenje krivičnog postupka".

Okrivljeni V. K. uhapšen je nakon što je njegov sin, koji nije krivično odgovoran pošto nema navršenih 14 godina, izvršio  koju je pohađao.

U toku je i predistražni postupak protiv majke dečaka kako bi se utvrdilo da li u njenim radnjama ima elemenata izvršenja krivičnog dela zanemarivanje i zlostavljanje deteta, kao i provere u streljačkom klub u kojem su otac i sin vežbali pucanje. 

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Tragedija koja nas mora otrezniti
pucnjava u školi ataimages 5.5.2023

OŠ "Vladislav Ribnikar"

05.05.2023. 19:10

Tragedija koja nas mora otrezniti

Ništa nije tako duboko potreslo naše društvo kao masakr u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar“. Da li ćemo shvatiti da mi zapravo ništa ne znamo o našoj deci, o svetu u kome ona žive koji je toliko različit od našeg, o vrednostima koje ne delimo, o željama, o strahovima...
Close
Vremenska prognoza
clear sky
26°C
29.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve