Vesti
11.02.2020. 16:29
Tanjug

"OTKLONITI GRANICE" Rama: Saradnja s Kosovom prioritet nad prioritetima

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Albanski premijer Edi Rama rekao je da je saradnja sa samoproglašenim Kosovom "prioritet nad prioritetima" za Tiranu i da je od suštinskog značaja da otklone granice između dve države.

Rama je, kako prenosi MIA, ovo izjavio na zajedničkoj konferenciji za medije sa premijerom prištinskih institucija Aljbinom Kurtijem koji danas boravi u Tirani.

"Saradnja sa Kosovom je prioritet nad prioritetima. Smatram da nismo realizovali u potpunosti slobodno kretanje građana i time nismo ispunili dužnost prema našem narodu. Treba da budemo jasni na svakom koraku, da otklonimo granicu između dve države. Na kraju, želim da istaknem da pružamo 100 odsto podršku Kosovu u bici za priznanje kao suverene i demokratske zemlje", naglasio je Rama.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
EPA-EFE/MALTON DIBRA

On je najavio otvorenu i intenzivnu komunikaiju o tome gde su i gde žele da vide odnose dve zemlje kada je reč o saradnji u svim oblastima.

Povezane vesti - Grenel traži ukidanje taksi na srpsku robu, ali bez uvođenja reciprociteta

Kosovski premijer Aljbin Kurti je rekao da želi snažnu saradnju između Kosova i Albanije u ovoj deceniji.

"Drago mi je što smo ovde. Ja sam na početku bio u Mitrovici i svakako Albanija je trebalo da bude prva država. Želim da postoji snažna saradnja između Kosova i Albanije u ovoj deceniji, to je prioritet. Dogovorili smo se za međudržavnu komisiju, sa ministrima i poslanicima kako bismo sproveli 77 dogovora, ali i kako bi se povećao broj zajedničkih sporazuma. Hvala Albaniji što je pomogla Kosovu u 21. veku da se brzo i snažno krećemo zajedno", rekao je Kurti.

Takođe on je dodao da su sa Ramom razgovarali o pitanjima iz oblasti ekonomije, bezbednosti i spoljne politike.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
23°C
07.05.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve