Vesti
24.12.2022. 17:25
Beta

Beograd

Otvoreno privremeno prenoćište za beskućnike na Autokomandi

beskućnik
Izvor: Shutterstock

U Beogradu je otvoren objekat za privremeno prenoćište lica bez krova nad glavom i imaće 20 ležajeva u dva odvojena bloka za muškarce i žene.

Ta ustanova nalazi se u Ulici Dr Milutina Ivkovića broj 2, na Autokomandi, a njeno radno vreme biće od 20 časova do 8 ujutru, preneo je portal Beoinfo.

Gradska sekretarka za socijalnu zaštitu Aleksandra Čamagić navela je da se taj centar razlikuje od Prihvatilišta za odrasla i stara lica, u kome je trenutno zauzeta polovina kapaciteta od ukupno 104 mesta, u tome što ne nudi trajni smeštaj.

"Ustanova za privremeno prenoćište jeste vid podrške za ljude koji su u situaciji beskućništva i ne žele da uđu u sistem socijalne zaštite niti da budu institucionalizovani i deo kolektiva", kazala je Čamagić.

Sekretar Crvenog krsta Beograda kazao je da će se kapaciteti te ustanove proširivati ukoliko bude potrebe i dodao da je plan da taj prostor bude otvoren do 31. marta.

Prema zvaničnim procenama, u Beogradu ima oko 150 "primarnih beskućnika", dok je taj broj, po nevladinim organizacijama, višestruko veći.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Glumci koji su bili beskućnici pre nego što su postali zvezde
Dženifer Lopez 12.9.2022.

Počeli su "od nule"

13.09.2022. 12:15

Glumci koji su bili beskućnici pre nego što su postali zvezde

Često nam deluje kao da su slavni glumci rođeni sa "zlatnom kašikom" i da su oduvek uživali u luksuzu i lagodnom životu. Međutim, istina je često drugačija, a ovih pet holivudskih zvezda, u nekom trenutku, nisu čak imali ni gde da žive.
Foto
Close
Vremenska prognoza
clear sky
14°C
29.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve