Vesti
05.05.2022. 13:15
R.E.

Goran Vesić

"Ove godine neće biti liste čekanja za beogradske vrtiće"

Deca, vrtić
Izvor: Shutterstock

"Kako jedan broj roditelja više puta prijavljuje decu, a kako smo u međuvremenu otvorili novi vrtić na Čukarici, dok se vrtići na Bežanijskoj kosi i Zemunu završavaju, jasno je da smo blizu cilja da nemamo liste čekanja za decu u beogradskim vrtićima", rekao je zamenik gradonačelnika Goran Vesić za TV Pink.

On je dodao da je na konkurs za upis dece u beogradske predškolske ustanove pristiglo oko 14.500 prijava na ponuđenih 13.955 slobodnih mesta.

"Pre samo pet godina grad je na konkursu nudio oko 7.000 slobodnih mesta, a ove godine gotovo 14.000", rekao je Vesić.

Zamenik gradonačelnika Beograda podsetio je da je Grad Beograd potpisao ugovore o projektovanju i izgradnju devet novih vrtića koji se nalaze na Miljakovcu 3, Bloku 8a, Bloku 62, naselju Braća Jerković, naselju Mirjevo, u selu Stepojevac, u Borči, u Sremčici i u Mladenovcu i dodao da je u poslednje dve godine grad izgradio pet vrtića koji se nalaze na Čukarici, Vračaru, u Obrenovcu, Surčinu i Rakovici.

"Nikada u modernoj istoriji Beograda, od kako u našem gradu postoji organizovana briga za predškolsku decu nije za tako kratak period izgrađeno ili se gradi čak 14 vrtića”, zaključio je Vesić.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Close
Vremenska prognoza
shower rain
14°C
03.05.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve