Vesti
28.10.2023. 21:05
Beta

Jedinstvena Srbija

Palma o izborima: "To je naša bratska partija"

Izbori
Izvor: Shutterstock

Jedinstvena Srbija nastupiće na predstojećim parlamentarnim izborima u koaliciji sa Socijalističkom partijom Srbije (SPS), najavio je predsednik JS Dragan Marković Palma.

On je u Jagodini, na skupu omladine gradskog odbora JS, ocenio je da je koalicija te stranke i SPS "politički fenomen kao najdugovečnija koalicija u istoriji parlamentarizma u Srbiji". 

"To je naša bratska partija čiji je predsednik Ivica Dačić, koji je mnogo toga uradio za Srbiju. Zajedno smo 16 godina a da se nismo posvađali ni oko čega. To znači da nismo sujetni, da poštujemo dogovor i da sve što radimo ne radimo zbog funkcija niti zbog kvota, ko će koliko i kojih mesta dobiti na listi, već zbog boljeg sutra građana Srbije", naveo je predsednik JS a prenela ta stranka.
 

Marković je pozvao lokalne odbore Jedinstvene Srbije da na lokalne i pokrajinske izbore takođe izađu u koaliciji s SPS.

"Ono što je moj poziv, poziv rukovodstva Jedinstvene Srbije, a znam da je to i poziv predsednika SPS Ivice Dačića, da svuda na izbore izađemo zajedno, osim u slučaju gde opštinski ili gradski odbori naših stranaka smatraju da bi mogli više glasova da dobiju na odvojenim listama. Ja mislim da svuda treba da izađemo zajedno kao i na parlamentarnim izborima", naveo je Marković. 

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

"Raspisaću izbore sledeće nedelje"
1

Predsednik Srbije obećao

25.10.2023. 20:31

"Raspisaću izbore sledeće nedelje"

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić saopštio je da će sledeće nedelje raspisati vanredne parlamentarne izbore.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
13°C
28.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve