Vesti
09.10.2023. 19:06
R. E.

Aleksandar Nikolić

Počasni konzul Srbije o našim građanima u Izraelu

1
Izvor: Beta / AP / Hatem Moussa

Počasni konzul Srbije u Izraelu Aleksandar Nikolić izjavio je da se vode borbe u još tri od provobitnog 21 žarišta na liniji razgraničenja sa Pojasom Gaze, ističući da su naši državljani koji su živeli u kibucu u tom delu zemlje evakuisani.

Nikolić je za RTS naveo da se još nekoliko desetina državljana Srbije nalazi u južnom mediteranskom gradu Aškelonu koji trpi najžešće udare.

Kako je naveo, Hamas je svoja raketna dejstva proširio na Jerusalim, Tel Aviv i Hašaron.

Dodao je da je prema podacima tamošnje organizacije koja je pandan Crvenom krstu, preko 800 civila poginulo, 2.500 ranjeno, dok je 150 Izraelaca kidnapovano, među kojima su žene i deca.

Na pitanje o dodatnim letovima Er Srbije za Beograd, Nikolić kaže da će nacionalni avio-prevoznik nastaviti da leti prema redovnom režimu.

Podsetio je da su tu i druge avio-kompanije koje imaju povezane letove do Beograda, kao i drumski granični prelazi ka Jordanu i Egiptu.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Stigli srpski državljani iz Tel Aviva
aerodrom, prtljag, koferi, putovanja

Beogradski aerodrom

09.10.2023. 08:30

Stigli srpski državljani iz Tel Aviva

Avion Er Srbije sa srpskim državljanina iz Tel Aviva sleteo je u ponedeljak ujutru oko 1.30 na beogradski aerodrom, a let je organizovan i za sve državljane koji su imali karte drugih kompanija, a one su u međuvremenu otkazale letove.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
13°C
28.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve