Vesti
22.04.2024. 17:25
R. E.

Počela naplata

Evo koliko se plaća ulazak vozilima u Nacionalni park Tara

1
Izvor: Shutterstock

Od danas je u zaštićenom području Nacionalnog parka Tara počela naplata naknade za korišćenje vozila na motorni pogon.

Naknada, koja se naplaćuje u skladu sa Zakonom o naknadama za korišćenje javnih dobara, staje u zavisnosti od vozila od 300 do 1.700 dinara i naplaćuje se na ulaznim kapijama u Perućcu i na Kaluđerskim Barama, saopštilo je Javno preduzeće Nacionalni park Tara.

Za prvu kategoriju motornih vozila do 1,3 metra visine, motocikli i putnička vozila, naknada je 300 dinara po danu, za drugu kategoriju vozila sa prikolicom visine do 1,3 metara i kombi vozila, naknada po danu je 500 dinara, dok treća kategorija vozila, visine 1,3 metara, odnosno autobusi i kamioni plaćaju 700 dinara po danu.

Najvišu sumu moraju da izdvoje vozači vozila četvrte kategorije, odnosno sva vozila sa više od tri osovine, i to 1.700 dinara po danu.

JP Nacionalni park Tara navodi i da su od plaćanja ove naknade oslobođena fizička lica koja imaju prebivalište u zaštićenom području, ona koja su zaposlena i koja obavljaju poslove ili vrše službene radnje u zaštićenom području, zatim fizička lica sa invaliditetom i posebnim potrebama, kao i penzioneri sa najnižim iznosom penzije.

Od plaćanja naknade su oslobođena i vozila sa registarskim oznakama Bajine Bašte.

Saopšteno je i da je nakon dnevnih naplata, predviđeno i uvođenje desetodnevnih i godišnjih naknada ako se pribave potrebne dozvole i saglasnosti.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
moderate rain
12°C
04.05.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve