Vesti
26.02.2024. 08:17
Beta

Aleksandar Vučić

Počele konsultacije za sastav nove vlade

1
Izvor: ATAIMAGES / M.K.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić počinje ovog ponedeljka konsultacije o kandidatu za budućeg premijera, na osnovu rezultata izbora održanih 17. decembra.

Kabinet predsednika Srbije je juče saopštio da je Vučić pozvao na konsultacije o kandidatu za predsednika vlade listu "Politička borba Albanaca se nastavlja - Šaip Kamberi" i "Ruska stranka – Slobodan Nikolić".

Na konsultacije, u zgradi Generalnog sekretarijata predsednika je prvo pozvana lista koju predvodi Kamberi i okupljanja Albance iz Preševa, Bujanovca i Medveđe.

Kamberijeva kao i Ruska lista su na decembarskim izborima nastupile kao manjinske i osvojili su po jedna poslanički mandat.

Predsednik Srbije, inače, posle svakog izbornog ciklusa, na konsultacije poziva predstavnike lista koje su postale parlamentarne, odnosno imaju narodne poslanike.

Skupštinu Srbije čine 250 poslanika, a lista oko vladajuće Srpske napredne stranke je na decembarskim izborima osvojila 129 mandata tako da može i sama da formira vlast.

Opoziciona koalicija "Srbija protiv nasilja" ih je više puta optužila za izbornu krađu i tražila ponavljanje izbora a što je vlast negirala tvrdeći da time traže alibi za izborni poraz.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
17°C
29.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve