Vesti
13.07.2023. 11:58
Beta

Veton Eljšani

Počelo smanjivanje policije u zgradama opština na severu Kosova

1
Izvor: EPA-EFE/GEORGI LICOVSKI

Zamenik komandanta Regionalne policije za sever Kosova Veton Eljšani potvrdio je da je počelo smanjenje broja pripadnika Policije Kosova u i ispred zgrada opština na severu Kosova.

On je za agenciju Beta kazao da je policija sinoć počela da primenjuje odluku Vlade Kosova o smanjenju policijskog prisustva.

Smanjenje snaga kosovske policije započelo je u skladu sa dogovorom koji su postigli potpredsednik vlade Besnik Bisljimi i izaslanik EU za dijalog Kosova i Srbije Miroslav Lajčak, koji je pored Bisljimija objavio i premijer Aljbin Kurti.

Sporazum koji je postignut u ponedeljak, predviđa smanjenje prisustva kosovske policije za 25 odsto oko opštinskih zgrada u četiri opštine na severu.

U sporazumu Lajčak - Bisljimi predviđeno je da Kosovska policija zajedno sa Kforom i Euleksom po potrebi radi procene bezbednosne situacije i na osnovu toga reaguje na terenu.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Eskobar o evropskom planu za Kosovo: "Kurti će propustiti priliku ako..."
gabrijel eskobar, 8.7.2023.

Specijalni izaslanik SAD

08.07.2023. 10:15

Eskobar o evropskom planu za Kosovo: "Kurti će propustiti priliku ako..."

Specijalni izaslanik SAD za Zapadni Balkan Gabrijel Eskobar rekao je da je evropski plan za Kosovo dobar i da ne "podilazi ni jednoj strani" te da će kosovski premijer Aljbin Kurti "propustiti priliku" ako ne prihvati da ga sprovede i ne uskladi se sa svojim partnerima.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
26°C
28.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve