Vesti
29.11.2023. 10:50
R. E.

30. novembra

Počinje isplata pomoći penzionerima od po 20.000 dinara

dinari, novac, pare, lova, novčanice
Izvor: Shutterstock

Penzionerima, korisnicima privremene naknade - invalidima rada druge i treće kategorije invalidnosti, odnosno preostale radne sposobnosti i invalidnoj deci - korisnicima privremene naknade kod Fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje (PIO) u četvrtak, 30. novembra će početi isplata državne pomoći u iznosu od po 20.000 dinara.

Fond PIO je objavio da će pomoć dobiti svi koji su pravo na penziju ili naknadu ostvarili zaključno sa 23. novembrom ove godine, odnosno do tog datuma su podneli zahtev za ostvarivanje prava. 

To, kako su naveli u Fondu PIO znači da svi građani koji su podneli zahtev do 23. novembra i ispunjavaju uslov za ostvarivanje prava iz penzijskog i invalidskog osiguranja, imaju pravo na novčanu pomoć bez obzira na datum kada će im biti doneto rešenje, a novac će im biti isplaćen naknadno, uz prvu isplatu penzije.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Lepe vesti: Dostava penzionerskih kartica na kućnu adresu
baka, stara žena, penzioner, penzionerka

Pošta Srbije

04.10.2023. 10:55

Lepe vesti: Dostava penzionerskih kartica na kućnu adresu

Pošta Srbije u potpunosti je spremna da nove penzionerske kartice dostavlja na kućnim adresama korisnika, čime će olakšati postupak preuzimanja velikom broju korisnika koji penzionersku karticu nisu u mogućnosti da podignu u filijalama Fonda PIO.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
26°C
28.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve