Vesti
24.07.2023. 17:11
Beta

Nestanak spisa

Pokrenut nadzor nad radom Višeg suda u Vranju

advokati, sudije, sud
Izvor: Shutterstock

Ministarstvo pravde saopštilo je da je pokrenulo postupak nadzora nad radom Višeg suda u Vranju posle medijskih natpisa o nestanku spisa žalbenog predmeta u postupku koji se pred tim sudom vodi protiv Dejana Nikolića zvanog Kantar, osuđenog na 18 meseci zatvora zbog ugrožavanja bezbednosti novinara vranjskog OK radija.

Iz ministarstva su naveli da će "imajući u vidu okolnosti slučaja", posle izjašnjenja predsednice Višeg suda u Vranju preduzeti "neophodne mere".

"Napominjemo da je predsednica Višeg suda u Vranju podnela krivičnu prijavu protiv NN lica u vezi sa spornim događajem i da su Visoki savet sudstva i Vrhovni sud takođe preduzeli mere iz svoje nadležnosti", stoji u saopštenju.

Prethodno je Asocijacija nezavisnih elektronskih medija (ANEM), pozivajući se na nezvanične informacije, saopštila da je predmet u tom postupku "nestao" iz Višeg suda u Vranju.

"U pitanju je klasična opstrukcija kako bi se odložila odluka Višeg suda, odnosno kako bi Nikolić izašao na slobodu, pre eventualne potvrde nove presude koja je izvesna jer je pretnje izrekao u sudnici, pred brojnim svedocima", ocenio je izvršni direktor ANEM Veran Matić.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
25°C
29.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve