Vesti
09.05.2023. 20:16
Beta

Srbija

MUP započeo nadzor nad radom streljana

Streljana
Izvor: Shutterstock

Ministarstvo unutrašnjih poslova saopštilo je da je u skladu sa merama vlade Srbije započelo nadzor nad radom streljana koje imaju registrovano oružje, nakon dva masovna ubistva koja su se dogodila u Srbiji prethodne nedelje.

Nadzorom, kako je navedeno u saopštenju, treba da se utvrdi da li odgovorna lica i zatečeni zaposleni imaju izadata odobrenja za raspoređivanje zaposlenih koji dolaze u kontakt sa oružjem u skladu sa Zakonom o oružju i municiji, kao i prostorno-tehničke uslove za bezbedan smeštaj i čuvanje oružja, odnosno da li je ono uskladišteno na zakonom propisan način, u posebnoj prostoriji, u metalnim ormarima, kasetama, sefovima i da li je odvojeno od municije.

Uprava za upravne poslove MUP-a proveravaće i da li zatečeno oružje odgovara broju i podacima o oružju iz evidencije, kao i evidenciju o nabavljenom oružju, delovima, municiji i zaposlenima.

Biće proveravana i evidencija o licima obučenim za rukovanje vatrenim oružjem i izdatim potvrdama o pohađanju obuke i izdatim uverenjima o obučenosti u rukovanju vatrenim oružjem ukoliko se u streljani izvodi i obuka u rukovanju vatrenim oružjem.

U saopštenju se dodaje da je u nadležnosti Sektora za vanredne situacije je izdavanje mišljenja o ispunjenosti prostorno-tehničkih uslova za bezbedan smeštaj i čuvanje oružja i municije, kao i davanje mišljenja u vezi sa korišćenjem streljana.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Ministarka zdravlja o stanju povređenih u pucnjavama
bolnica

Danica Grujičić

07.05.2023. 09:59

Ministarka zdravlja o stanju povređenih u pucnjavama

Ministarka zdravlja Danica Grujičić navodi za RTS da se dve pacijentkinje povređene u masovnoj pucnjavi kod Mladenovca i Smedereva nalaze u kritičnom stanju. Ukazuje i da je devojčica, primljena nakon pucnjave u osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar", i dalje u kritičnom stanju i vitalno ugrožena. Pacijenti u smederevskoj bolnici nalaze se van životne opasnosti.
Close
Vremenska prognoza
light rain
15°C
27.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve