Vesti
24.09.2023. 19:52
Beta

Situacija u Banjskoj

Manastir oslobođen, oglasila se Eparhija: "Mirno je, ali..."

Banjska Kosovo EPA 24.09.2023.
Izvor: EPA / STR

Specijalna jedinica kosovske policije ušla je u nedelju uveče u manastir Banjska, gde se nalazila "naoružana srpska kriminalna grupa i više desetina hodočasnika", javili su prištinski mediji.

Preneli su da je 49 vernika u pratnji policije prebačeno do stanice Regionalne policije u Južnoj Mitrovici gde će biti podvrgnuti testiranju na parafin.

Iz Eparhije raško-prizrenske poručuju da je situacija u manastiru Banjska trenutno mirna, iako se još oseća strah zbog dešavanja kako u okolini, tako i u samoj porti manastira.

U konaku manastira se još nalazi iguman sa bratijom, kao i grupa poklonika iz Novog Sada, među kojima je i dvoje maloletne dece. Iz uprave manastira navode da su za sada svi dobro, da se vrše redovna bogosluženja u kapeli konaka, u nadi da će se ova drama što pre okončati.

Mediji javljaju da je unutar manastira pronađena velika količina oružja, kao i unutar vozila koja su se nalazila u blizini manastira.

U međuvremenu, identifikovana je osoba koja je ranije uhapšena kao učesnik napada, radi se o B.S. (1992), iz Severne Mitrovice, a koji je pripadnik Civilne odbrane.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

S lica mesta, pogledajte stanje u Banjskoj (FOTO)
Banjska Kosovo EPA 24.09.2023.

Napeto

24.09.2023. 17:12

S lica mesta, pogledajte stanje u Banjskoj (FOTO)

Nakon što je jedan policajac je ubijen, a drugi je ranjen u napadu na jedinicu kosovske policije na ulazu u selu Banjska kod Leposavića, u ovom mestu situacija je veoma napeta.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
19°C
19.05.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve