Vesti
13.11.2023. 17:45
Beta

Poruka poljoprivrednika

"Blokada saobraćajnica i rafinerija do ispunjenja zahteva"

1
Izvor: BETAPHOTO / LJILJANA STUPAR

Poljoprivrednici Srbije koji protestuju blokadom puteva i rafinerije nafte u Novom Sadu jer im Vlada Srbije nije ispunila zahteve neće prestati dok se ne ispune, izjavio je član Upravnog odbora udruženja Inicijativa za opstanak poljoprivrednika Srbije Vladimir Višić.

On je rekao da policija legitimiše učesnike protesta, ali da nije bilo incidenata.

"Blokade saobraćajnica tokom noći ćemo verovatno ukinuti, ali ne i rafinerije Novi Sad, a blokade putnih pravaca će se nastaviti u utorak", rekao je Višić.

Poljoprivrednici su pre tri nedelje Vladi Srbije uputili zahteve među kojima su tri najvažnija da subvencija po hektaru bude povećana sa sadašnjih 18.000 dinara na 35.000, da se dizel na pumpama prodaje bez uračunate akcize, i da se uredi robna berza.

Član Upravnog odbora tog udruženja Đoka Ćurčić koji je na blokadi rafinerije u Novom Sadu rekao je da poljoprivrednici sada imaju vremena i da mogu da ostanu na blokadama do Božića.

"Ko je posejao posejao je, ko nije i ne mora da seje badava jer se takve i cene. Nema više pregovora sa Vladom Srbije jer ne ispunjava obećanja, a ni sa takvima kao što je bivši predsednik Odbora za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu u Skupštini Srbije Marijan Rističević", rekao je Ćurčić.

Poljoprivrednik Jovan Jovanov iz udruženja Složni pidikanci (nadimak za stanovnike Bavaništa) rekao je da je 25 traktora popodne krenulo da blokira rafineriju u Pančevu, ali su ih preduhitrili i prilaze zatvorili cisternama.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Close
Vremenska prognoza
few clouds
17°C
01.05.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve