Vesti
13.11.2023. 11:24
Beta

Konkretni zahtevi

Poljoprivrednici najavili blokadu sledećih puteva

traktor
Izvor: Shutterstock

Više udruženja poljoprivrednika Srbije najavili su da će ovog ponedeljka blokiati više puteva sa zahtevom da se uredi berza poljoprivrednih proizvoda, dodeli subvencija po hektaru od 35.000 dinara i dizel na pumpi prodaje bez akcize, rekao je član Upravnog odbora Inicijative za opstanak poljoprivrednika Srbije Vladimir Višić.

On je za Betu rekao da će protest početi u 11.000, a da će se blokirati više puteva, među kojima su Bačka Planka - Novi Sad, Vrbas  -Sombo, Zrenjanin -Beograd, magistralni put u Ćupriji, rafinerije nafte u Novom Sadu i Beogradu.
 

"Pre tri nedelje poslali smo zahteve Vladi Srbije da uredi tržište poljoprivrednih proizvoda, da se dizel prodaje na pumpi bez akcize, umesto po punoj ceni, pa da pišemo zahtev za povraćaj tog poreza. Tražimo i da se poveća subvencija po hektaru na 35.000 dinara", rekao je Višić.
 

Istakao je da odgovorod Vlade Srbije nisu dobili, a da su juče pozvanda danas dođu na razgovor, što su odbili.

"Nismo više zainteresovani za razgovor, već tražimo ispunjenje zahteva jer smo se pre nekoliko meseci dogovorili da se dizel prodaje na pumpi bez akcize, a ni to nije ispunjeno", rekao je Višić.

U protesu učestvuju još Udruženje poljoprivrednika iz Subotice, Udruženje poljoprivrednika iz Aradaca, Paori Padine, Savez udruženja poljoprivrednika Banata.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Close
Vremenska prognoza
clear sky
15°C
01.05.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve