Vesti
26.02.2024. 13:25
Beta

Traže objašnjenje

Poljoprivrednici i dalje nezadovoljni, OVO su razlozi

Traktor, poljoprivreda
Izvor: Shutterstock

Udruženje poljoprivrednika Subotice u dopisu Ministarstvu poljoprivrede zatražilo je objašnjenje zašto se ne poštuju dogovori pa se uneti podaci o parcelama u e-agrar obrađuju mesecima, zbog čega za ukinutu taksu za odvodnjavanje stižu rešenja, a akciza na gorivo se ne vraća u roku.

"Prilikom unošenja novih parcela verifikacija traje i nekoliko meseci, pa zahtevamo da se taj proces ubrza, odnosno da verifikacija traje najduže sedam dana od momenta upisa u e-agrar", navedeno je u dopisu.

Dodaje se da je utvrđeno da poljoprivrednicima stižu nova zaduženja od javnog preduzeća "Voda Vojvodine" za odvodnjavanje, za prvi kvartal.

"Tražimo obrazloženje zašto stižu nova zaduženja za odvodnjavanje, s obzirom da je trebao biti izmenjen zakon o naknadi za odvodnjavanje na osnovu potpisanog sporazuma iz maja 2023.", navedeno je u dopisu.

Poljoprivrednici su naveli da se ne poštuje ni rok za povraćaj akcize od 50 dinara po litru od 14 dana i da nije vraćena suma novca po zahtevu od 15. januara.

Oni su zatražili da se ukine i limit za kupovinu subvencionisanog goriva na NIS pumpama koji je sada 400 litara dnevno, jer je dogovor bio da to bude ukinuto od 1. januara 2024. godine.

Naveli su da postoje i brojni slučajevi neisplaćenih subvencija za prošlu godinu.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Uvrede i zvižduci za Makrona na Sajmu poljoprivrede: "Gubi se!" (VIDEO)
1

Ljuti poljoprivrednici

24.02.2024. 22:00

Uvrede i zvižduci za Makrona na Sajmu poljoprivrede: "Gubi se!" (VIDEO)

Poljioprivrednici su u subotu na Sajmu poljoprivrede u Parizu izviždali i vređali predsednika Francuske Emanuela Makrona nezadovoljni njegovom politikom i zahtevajući mere za poboljšanje stanja u poljoprivredi.
Close
Vremenska prognoza
few clouds
21°C
27.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve