Vesti
11.09.2023. 13:16
Beta

Aktuelno

Poreska uprava Srbije povodom hapšenja inspektora

ljudi, građani, stanovništvo
Izvor: Shutterstock

Poreska uprava Srbije je saopštila, povodom hapšenja poreskih inspektora, da ima iskazanu nultu stopu tolerancije na korupciju i odlučna je u borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije.

Navedeno je da je Poreska uprava krajem prošle i početkom tekuće godine započela postupke utvrđivanja nepravilnosti u radu određenih državnih službenika, angažovanih na poslovima kontrole povraćaja PDV-a.

Po okončanju postupaka Odeljenja za unutrašnju kontrolu Poreske uprave, Posebnom odeljenju za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu dostavljena je kompletna dokumentacija, kao i izveštaji o predmetima u kojima je zaključeno da postoji osnov sumnje da su ta lica počinila krivična dela.

Poreska uprava će, kako je istaknuto, i ubuduće, sprovoditi kontrole zakonitosti rada državnih službenika i za sve utvrđene nepravilnosti obaveštavati nadležne organe.

U Beogradu je u ponedeljak ujutru uhapšeno šest osoba zaposlenih u poreskim  filijalama Zemun i Voždovac koji su osumnjičeni za više krivičnih dela zloupotrebe službenog položaja.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
few clouds
20°C
27.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve