Vesti
19.09.2023. 22:31
Beta

Kancelarija za KiM

Poruke mržnje na školi u Klokotu

Kosovo
Izvor: Shutterstock

Kancelarija za Kosovo i Metohiju saopštila je da su na Osnovnoj školi "Sveti Sava" u Klokotu ispisane poruke mržnje prema Srbima.

U saopštenju se navodi da su poruke mržnje na zidu škole koju pohađa više od 70 đaka, još jedna zabrinjavajuća potvrda da je mržnja prema svemu srspkom, čak i deci, ideološka osnova politike premijera Kosova Aljbina Kurtija, kao i da je to 128. etnički motivisan incident usmeren protiv Srba od početka ove godine.

"Da grafiti koji slave terorističku organizaciju UČK i poruke mržnje prema Srbiji na školi nisu puki čin huliganizma, već ozbiljna pretnja, govori nam i činjenica da su u napadima albanskih ekstremista ove godine u dva navrata rane od vatrenog oružja zadobila srpska deca, što su i javnost i pravosuđe u Prištini tretirali gotovo kao najobičniji prekršaj", stoji u saopštenju.

Navedeno je i da su poruke mržnje na školi jasna poruka da Priština ne namerava da učini ništa kako bi se situacija na terenu "koliko-toliko" normalizovala i Srbima omogućilo da žive bez strepnje i straha.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
18°C
29.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve