Vesti
14.04.2019. 17:54
R.E./Blic

PREKIDAJU SE DEŽURSTVA PO SKUPŠTINAMA: "Odbranili smo narodnu volju"

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Odbornici gradske i opštinskih skupština u Beogradu odlučili su da prekinu dežurstva u tim institucijama, a zamenik gradonačelnika Goran Vesić poručio je da su “uspešno odbranili institucije i volju naroda od najavljenih upada učesnika protesta SzS i nasilnog preuizimanja vlasti”.

Vesić je zahvalio svim odbornicima SNS i drugih partija, njihovih koalicionih partnera, koji su uspeli da odbrane institucije i narodnu volju.

- Uspeli smo da odbranimo narodnu volju, jer plan fašiste Boška Obradovića koji je organizovao jučerašnji miting je bio da tokom petka upadnu i Skupštinu Srbije, Skupštinu grada Beograda.. da proglase štrajk glađu da potovu građane i na taj način izvrše puzajući državni udar, odnosno da nasilno preuzmu institucije - kazao je Vesić.

On je rekao da su odbornici svojim prisustvom i telima odbranili institucije, sačuvali narodne institucije i demokratiju u Beogradu.

- Mi smo ovo radili da bismo odbranili volju građana, u Srbiji se vlast dobija i gubi samo na izborima, a ne na ulici, to vreme je prošlo, izbori su jedini način na koji se dolazi do institucija i mi smo ovde došli zahvaljujući građanima koji su za nas glasali na izbornim listićima - naveo je zamenik gradonačelnika saopštavajući odluku o prestanku dežurstva u institucijama i dodao da ukoliko bude potrebno u svakom trenutku su spremni da se vrate i štite institucije.

Pročitajte još:

[owl-carousel category="Uncategorized" singleItem="true" autoPlay="true"]

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
9°C
27.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve