Vesti
12.04.2024. 07:33
RTS

Vučić

"Prijemom Kosova Srbija izbačena iz SE"

1
Izvor: BETAPHOTO / MILAN OBRADOVIC

Održan sastanak državnog vrha Srbije sa Miloradom Dodikom, Željkom Cvijanović i Nenadom Stevandićem.

"Razgovarao sam sa predsedavajućim GS UN, u ponedeljak ću poslati specijalnog izaslanika sa pismom i tražiti da razmotre kršenje svih procedura, jer je obaveza SB da se bavi pitanjem BiH u skladu sa Poveljom UN", rekao je Vučić.

Predsednik RS Milorad Dodik rekao je da nije bilo genocida u Srebrenici, dodajući da je genocid "izmišljena forma" koja služi pokušajima da se "satanizuje čitav srpski narod".

Glasanje o Srebrenici planira se za 2. maj.

Predsednik Srbije rekao je da podnosioci nacrta rezolucije o Srebrenici planiraju glasanje o njoj u Generalnoj skupštini UN, 2. maja i naveo da su smislili "trik" da to glasanje bude prostom većinom, što, kako je rekao, smanjuje šanse Srbije.

Naveo je da će verovatno 17. aprila nacrt biti predat UN i da će se promeniti sistem glasanja, pa će umesto dvotrećinske većine, sada biti dovoljna prosta većina.

"To nije čak ni prosta većina. To je od onih koji nisu uzdržani. A za pretpostaviti je da će najveći broj biti uzdržanih. Dakle, ti što su uzdržani ne podržavaju rezoluciju, ili bilo koji drugi opšti pravni akt", rekao je Vučić.

Srbija će se boriti i nikada neće moći da pokore, kako je istakao Vučić, slobodarski srpski narod.

"Našu trobojku nećemo samo u srcu da nosimo, već na svakom mestu, i biće najpoznatija i najpopularnija zastava otpora u celom svetu", izjavio je Vučić odgovarajući na pitanja novinara o promeni procedure glasanja u UN.

 

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
23°C
29.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve