Vesti
21.05.2019. 15:13
R. E./Beta

SVEČANA SMOTRA POLICIJE I VATROGASACA: Vučić najavio udar na kriminal

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Svečana promocija 17. i 18. klase polaznika Centra za osnovnu policijsku obuku, 4. klase polaznika osnovne obuke pripadnika vatrogasno-spasilačkih jedinica i diplomiranih studenata Kriminalističko-policijskog univerziteta počela je tačno u podne u centru Novog Sada na Trgu Republike.

Predsednik Aleksandar Vučić i ministar policije Nebojša Stefanović uz taktove koračnice "Pozdrav komandantu", izvršili su počasnu smotru, nakon čega je usledilo intoniranje himne Srbije "Bože pravde" i uvodni govor državne sekretarke MUP Biljane Popović Ivković. Potom se okupljenima obratio i predsednik Srbije koji je poručio da će MUP u Novom  Sadu sprovesti jednu od žestokih akcija udara na kriminal.

 

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
(BETAPHOTO/DRAGAN GOJIC/DS)

"Upravo u ovom gradu gde ćemo pokazati građanima da možemo da ih zaštitimo od onih koji mogu da ugroze budućnost naše dece", rekao je Vučić, dodajući da država modernizuje i jača policuju i da to ne čini radi represije već radi bezbednosti građana. On je polaznicima čestito na poslu, ali i na hrabrosti i odlučnosti što su izabrali da ga obavljaju.

"Bićete uvek na prvom mestu po onome što se od vas traži, a mi ćemo gledati da ne budete na poslednjom po onome što vam država daje. Jačanje policije znači bezbednije građane. Veće su plate, a biće još veće, imaćete garantovanu egzistenciju, jer vi državi dajete ono što joj je najteže dati. Izašli smo iz dečijih bolesti da jačanje policije znači tobož jačanje represije. To ne znači to, već znači snaženje građana Srbije, bezbednijeg i sigurnijeg građanina", istakao je Vučić.

Predsednik je naveo da je prošle godine bilo najmanje krivičnih dela u poslednjih 18 godina, dodajući da taj broj mora dalje da se smanjuje i da očekuje naporan i težak rad od mladih pripadnika policije i da pošteno obavljaju svoj posao.

"Ulagaćemo sve više, ali i gledati da na svakom mestu pokažemo poštovanje", podvukao je on.

https://www.instagram.com/p/BxuKreKIhCB/?utm_source=ig_embed

Prisutnicama se prethodno obratio i ministar policije Nebojša Stefanović navodeći da za njega "nema lepšeg događaja nego današnjeg, kada primamo nove pripadnike".

"Od sutra će na ulicama naše zemlje biti novih 711 policajaca i vatrogasaca, među kojima je i 125 dama koje su sa ponosom odabrale da nose uniformu svoje zemlje ", rekao je Stefanović. Kako je kazao, nema veće radosti od spasenog ljudskog života.
"Nastavlja se briga za bezbednost građana. Od oktobra će na ulicama Srbije biti polaznici još dve klase centra za osnovnu policijsku obuku sa skoro 700 policajaca. Završen je i konkurs za još 400 novih polaznika koji će se sledeće godine pridružiti kolegama i još 200 vatrogasaca spasilaca. Radi se na opremanju policije i vatrogasaca, nabavci opreme i vozila, uključujući i nove helikoptere, od kojih će četiri "erbasova" stići do kraja godine", poručio je Stefanović.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
(BETAPHOTO/DRAGAN GOJIC/DS)

Nakon obraćanja, promocija je nastavljena prikazom četiri pokazne vežbe koju su izveli odabrani studenti.

Publika je sa oduševljenjem pratila vežbe sa borilačkim veštinama, posebno odbijanja napada nožem i palicom, pokaznu vatrogasnu vežbu, okršaj policije sa "otmičarima" naoružanim automatskim oružjem...

https://www.instagram.com/p/BxuFv3lBKiv/?utm_source=ig_embed

Zatim je usledio defile ešalona 17. i 18. klase, 4. klase, i mešovitog ešalona diplomiranih studenata.

 

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
14°C
25.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve