Vesti
22.12.2023. 22:51
R. E.

Nezadovoljni građani

Protesti ispred RIK-a traju, okupile se i Nišlije, studenti poslali važne poruke

1
Izvor: BETAPHOTO / SASA DJORDJEVIC

Na poziv koalicije "Srbija protiv nasilja" građani nezadovoljni izbornim rezultatima peti dan zaredom su se okupili ispred sedišta Republičke izborne komisije u Beogradu tražeći poništavanja izbora.

Nosilac liste "Srbija protiv nasilja" Marinika Tepić, koja štrajkuje glađu od ponedeljka, najavila je da će joj se u štrajku od subote pridružiti predsednik Pokreta za preokret Janko Veselinović i predsednik Sindikata "Sloga" Željko Veselinović.

"Ne želimo da dozvolimo krađu i da ovo ovako prođe, ako dozvolimo da se sve gurne pod tepih, u ovoj državi više nema normalnog života", rekla je Tepić.

Miroslav Aleksić najavio je da će protesti ispred RIK-a biti održani i u subotu i u nedelju, kada će biti postavljena i bina za govornike.

Studenti koji učestvuju na protestu ponovili su svoj zahtev da Ministarstvo državne uprave i lokalne samouporave do ponedeljka u 12 otvori biračke spiskove, a u protivnom će blokirati dve tačke u glavnom gradu.

"Niče nas mnogo i mnogo ćemo da vam smetamo", poručili su studenti.

1
Izvor: BETAPHOTO / SASA DJORDJEVIC

Studentkinja Ema Milenković izjavila je na protestnom skupu u centru Beograda je da važno da studenti u Srbiji budu solidarni sa kolegama iz Češke, gde se u četvrtak na Univerzitetu dogodilo masovno ubistvo.

Ona je rekla da je važno da studenti pokažu saosećanje, jer su i građani Srbije nedavno prošli kroz sličnu bol.

Na poziv koalicije "Srbija protiv nasilja" građani su se okupili i u Nišu ispred skupštine grada u znak podrške protestima u Beogradu. Oni traže da se poštuje izborna volja, navodeći da je bilo niz nepravilnosti tokom izbornog dana.

Kolicija u Nišu zatražila je od Gradske izborne komisije uvid u birački spisak.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

"Spremni smo da posredujemo između vladajuće stranke i opozicije u Beogradu"
1

Viola fon Kramon

19.12.2023. 14:34

"Spremni smo da posredujemo između vladajuće stranke i opozicije u Beogradu"

Poslanici Evropskog parlamenta su spremni da budu posrednici između vladajuće stranke i opozicije u Beogradu, kako bi se osigurao miran i demokratski dijalog i smanjile tenzije nakon izbora u Srbiji, poručila je poslanica EP Viola fon Kramon.
Close
Vremenska prognoza
few clouds
14°C
03.05.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve