Vesti
15.01.2023. 15:05

Vremenska prognoza

Radna nedelja će početi relativno toplim vremenom, ali i sa kišom

vreme, prognoza, kiša, kišobran
Izvor: Shutterstock

U Srbiji će u ponedeljak u većini predela biti relativno toplo, samo u Timočkoj Кrajini hladnije, oblačno i tmurno tokom celog dana, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

Naoblačenje koje je zahvatilo krajnji sever do sredine dana proširiće se i na ostale krajeve uslovljavajući kišu, na visokim planinama sneg pre podne u severozapadnim, zapadnim i jugozapadnim predelima, a posle podne i u ostalim krajevima. Кasnije posle podne na severozapadu, a uveče i u ostalim predelima očekuje se prestanak padavina uz istovremeno smanjenje oblačnosti u severnim, zapadnim i centralnim predelima Srbije.

Duvaće slab i umeren vetar, u košavskom području i planinskim predelima i jak, a na jugu Banata i olujni južni i jugoistočni. Najniža temperatura će se kretati od minus jedan do pet stepeni, a najviša od pet u Timočkoj Кrajini do 12 stepeni na zapadu Srbije.

U Beogradu će biti relativno toplo, pre podne se očekuje naoblačenje a od sredine dana kiša dok će uveče biti prestanak kiše a zatim i postepeno smanjenje oblačnosti. Duvaće umeren i jak, jugoistočni vetar. Najniža temperatura će se kretati od tri do pet stepeni, a najviša oko 11 stepeni Celzijusa.

U Srbiji će naredne sedmice biti umereno do potpuno oblačno, mestimično sa kišom, na visokim planinama sa snegom. Do četvrtka u većini krajeva će biti relativno toplo, samo u utorak u Timočkoj Кrajini a u četvrtak na severu i zapadu Srbije hladnije. U košavskom području i na planinama i vetrovito uz umeren i jak, na jugu Banata i u planinskim predelima povremeno i olujni južni i jugoistočni vetar, koji će u četvrtak postepeno slabiti, a u Vojvodini i biti u skretanju na severozapadni pravac.

Od utorka uveče pa do četvrtka na području jugozapadne i južne Srbije lokalno se očekuju obilne padavine sa količinom kiše više od 40 mm za 24 časa.

Od petka će biti hladnije u svim krajevima pa se očekuje prelazak kiše u sneg u nižim predelima. U subotu sa snegom uz formiranje snežnog pokrivača. U nedelju i ponedeljak u većini krajeva suvo, samo u nedelju u južnim, a u ponedeljak i u zapadnim predelima slab sneg.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Ovaj oktobar najtopliji ikada, definitivno
Visoka temperatura, vrućina

Konferencija COP27

08.11.2022. 22:35

Ovaj oktobar najtopliji ikada, definitivno

Oktobar ove godine bio je najtopliji do danas registrovan u Evropi, saopštila je evropska služba Kopernik o klimatskim promenama.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
15°C
09.05.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve