Vesti
02.05.2019. 15:22
R. E.

Rama: Ramuš laže da bi ispao "dobar čovek" pred svojim narodom

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Premijer Albanije Edi Rama optužio je kosovskog premijer Ramuša Haradinaja da laže kada govori o dešavanja i razgovorima na nedavno održanom samitu u Berlinu. On je na svom fejsbuk profilu ispričao da u Berlinu od Haradinaja niko nije tražio da ukine takse na robu iz Srbije, ali da je bilo reči o njihovoj suspenziji, kao i o viznoj liberalizaciji za Kosovo.

"Po pravilu, lideri ne komentarišu razgovore između sebe, naročito ne neformalne. U pitanju je laganje da bi neko ispao "dobar čovek" pred svojim narodom. Iskreno mi je žao što moj prijatelj Ramuš još nije naučio ovo jednostavno pravilo, iako to u stvari nije pravilo, već elementarna norma ljudskog razumevanja. Nije to prvi put da to radi, ali je za to loše vreme. Niko nije vršio pritisak na Ramuša da ukine takse", napisao je Rama istakavši da su Angela Merkel i Emanuel Makron podsticali neformalnu raspravu o nastavku dijaloga između Beograda i Prištine

"Govorili su o privremenoj suspenziji taksi na šest pa čak i na četiri meseca, obećavajući da će sami ući u proces dijaloga između Kosova i Srbije. Lično, i kancelarka i predsednik", napisao je Rama.

Takođe, naveo je da je Haradinaju u dva navrata predložio da prihvati ovaj zahtev jer smatra da je direktna uključenost Nemačke i Francuske na najvišem nivou "nova i povoljna prilika".

 

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
12°C
26.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve