Vesti
21.04.2023. 08:05
Beta

Ramazanski bajram

"Bajramsku radost podelimo sa našim najbližima"

Islam, Kuran
Izvor: Shutterstock

Muslimanski vernici slave ovog petka Ramazanski bajram, kojim se obeležava kraj jednomesečnog posta.

Centralna bajramska svečanost, u organizacije Mešihata IZ u Srbiji, biće u Hajrudin džamiji, na Paricama u Novom Pazaru.

Predsednik Mešihata Islamske zajednice u Srbiji Mevlud Dudić poručio je u četvrtak, u bajramskoj poruci vernicima da su predstojeći bajramski dani "nagrada i radost za vernike" i poruka svim ljudima da je u međusobnom poštovanju, zajedništvu, samilosti, toleranciji i ljubavi ključ uspeha.

"Stoga, bajramsku radost podelimo sa našim najbližima, članovima porodica, prijateljima i komšijama. Posebno nastojmo u bajramskim danima uneti radost u srca slabih, bolesnih, siromašnih i potrebnih naše pažnje i pomoći", poručio je Dudić.

On je pozvao vernike da u molitvama pomenu sve ljude širom sveta nad kojima se vrše nasilje i nepravda, navodeći da je mir u svetu preduslov napretka i blagostanja.

"Ramazanski ibadeti, a posebno iftari su nas približili jedne drugima, učvrstili naše porodične veze i ojačali naše džemate i Zajednicu. To je put kojim se trebamo nastaviti kretati i nakon Ramazana. Bez jake porodice, snažnog džemata, stabilne, slobodne i autonomne Zajednice nema sreće niti prosperitetne budućnosti", rekao je Dudić.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
17°C
28.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve