Vesti
01.04.2024. 14:20
Beta

Konkurs za podoficire

Želite u Vojsku Srbije? Ovo je šansa

Vojska
Izvor: Shutterstock

Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije raspisali su konkurs za 200 podoficirskih mesta koje bi trebalo da popune kandidati iz građanstva.

Budući podoficiri treba da prođu kurs u trajanju od devet meseci, nakon čega će biti prevedeni u aktivnu vojnu službu na neodređeno vreme.

"Na konkurs za podoficire Vojske Srbije mogu se prijaviti zdravstveno i psihofizički sposobni, punoletni državljani Srbije koji pohađaju četvrti razred srednje škole ili imaju četvorogodišnje srednje obrazovanje i nisu stariji od 35 godina. Konkurs je otvoren i za one koji nisu odslužili vojni rok sa oružjem", piše u saopštenju.

Izabrani kandidati biće upućeni na kurs od devet meseci u Centru za obuku i usavršavanje podoficira "Narednik Milunka Savić" u Pančevu, centrima za specijalističku obuku Komande za obuku i jedinicama Vojske Srbije, a uspešnim završetkom stiču uslov za prijem u profesionalnu vojnu službu i promovisanje u čin vodnika.

Rok za podnošenje prijeve je do 30. aprila a opšti i posebni uslovi za konkurisanje mogu se naći na sajtu Ministarstva odbrane.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
light rain
13°C
03.05.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve