Vesti
01.11.2023. 15:05
R. E.

Fond za mlade talente

Raspisan konkurs za prestižnu studentsku stipendiju

1
Izvor: Shutterstock

Fond za mlade talente Republike Srbije raspisao je Konkurs za stipendiranje do 1.131 studenta završne godine osnovnih i integrisanih akademskih studija i do 500 studenata završne godine master akademskih studija sa visokoškolskih ustanova čiji je osnivač Republika Srbija za školsku 2023/2024. godinu.

Konkurs je otvoren do 15. decembra, a prijave se podnose elektronskim putem posredstvom usluge eTalenti, na portalu eUprava.

Stipendije će biti dodeljivane prema naučno-obrazovnom, odnosno umetničko-obrazovnom polju, a radi pravednijeg rangiranja, broj stipendija po polju biće definisan na osnovu upisanih budžetskih studenata na pretposlednju godinu studija, odnosno, 3. godinu osnovnih studija i 5. godinu integrisanih studija i na 1. godinu master studija.

U okviru sveobuhvatne reforme Fonda, koja se sprovodi na inicijativu Kabineta predsednice Vlade Srbije Ane Brnabić i uz podršku Vestminsterske fondacije za demokratiju, pored digitalizacije i poboljšanih uslova konkursa, uveden je i program u karijernog razvoja - "Talenti u javnom sektoru".

U okviru ovog programa stipendisti Dositeja imaju obavezu obavljanja plaćene stručne prakse u javnom sektoru, od najmanje tri meseca, uz podršku karijernog savetnika Fonda i u skladu sa stručnim obrazovanjem kandidata.

Do sada je u okviru programa praksu započelo više od 260 stipendista Fonda za mlade talente, koji su ostvarili pravo na stipendiju za školsku 2022/2023. godinu.

Fond za mlade talente nalazi se u sastavu Ministarstva nauke, tehnološkog razvoja i inovacija i punih 15 godina bavi se razvojem mladih talenata.

Do danas je kroz Fond dodeljeno više od 40.000 stipendija i nagrada izuzetnim studentima i učenicima.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
18°C
29.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve