Vesti
26.08.2020. 17:59
Tanjug

Registrovano 154 novoobolelih, ukinuta vanredna situacija u Kuršumliji i Bogatiću

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

U Srbiji su u poslednja 24 sata potvrđena još 154 slučaja korona virusa, od 9.932 testirana uzorka.

U Srbiji su do sada potvrđena ukupno 30.974 slučaja infekcije Kovid-19, a testirano je ukupno 895.507 osoba koje su ispunjavale kriterijume definicije slučaja.

Od korona virusa preminule su još dve osobe, a od početka pandemije preminulo je ukupno 707 ljudi, objavljeno je na sajtu covid19.rs.

Hospitalizovano je 734 pacijenata, a na respiratorima je 37 osoba.

Procenat smrtnosti je 2,28.

Ukinuta vanredna situacija u Kuršumliji

Predsednik Opštine Kuršumlija Radoljub Vidić, na osnovu Zaključka opštinskog štaba za vanredne situacije, doneo je danas Odluku o ukidanju vanredne situacije na teritorije cele opštine.

Vanredna situacija u toj opštini uvedena je zbog širenja virusa korona, a s obzirom da je, kako je navedeno na sajtu te opštine, razlog za njeno trajanje prestao, danas je ukinuta.

Radno vreme ugostiteljskih objekata - restorana, kafića, barova, kladionica i ostalih ugostiteljskih objekata, ubuduće se utvrđuje u skladu sa važećom Odlukom o radnom vremenu.

Na snazi ostaju sledeće preventivne mere od uticaja na bezbednost i zdravlje ljudi, a posebno one koje se odnose na sprečavanje širenja virusa Kovid-19 - održavanje socijalne distance, obavezna dezinfekcija i upotreba maski u zatvorenom, ograničen broj ljudi u zatvorenom prostroru do 50.

I u Bogatiću ukinuta vanredna situacija

Posle sedam nedelja ukinuta je vanredna situacija u Bogatiću uvedena zbog epidemije korona virusa.

Predsednik Opštine i komandant Štaba za vanredne situacije Milan Damnjanović istakao je da je epidemiološka situacija stabilnija, ali da mere za sprečavanje širenja korona virusa, poput nošenja maski u zatvorenom prostoru i održavanja distance, ostaju na snazi.

Kovid ambulanta u okviru Doma zdravlja Bogatić i u narednom periodu radiće s pacijentima koji se jave sa simptomima korona virusa.

Vanredna situacija za teritoriju cele opštine Bogatić proglašena je 6. jula.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
25°C
29.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve