Vesti
12.01.2021. 14:34
Tanjug

Reumatologija, "Banjica" i banje izlaze iz kovid režima

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Direktor Infektivne klinike dr Goran Stevanović izjavio je da je situacija konačno stabilizovana, odnosno da je broj obolelih od Covid-19 koji zahtevaju bolničko lečenje u ravnoteži sa brojem onih koji se uspešno oporavljaju i otpuštaju sa bolničkog lečenja.

To je omogućilo da se kapaciteti zdravstvenih ustanova u banjskim lečilištima, koji su bili značajan oslonac u kovid sistemu, vrate u svoju redovnu funkciju, rekao Stevanović.

Povezane vesti - "BEZ OPUŠTANJA" Kon: Epidemiološka situacija se poboljšava

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
EPA-EFE/MARKO DJOKOVIC

On je istakao da se od beogradskih bolnica iz kovid sistema u svoju redovnu funkciju vraćaju Institut za reumatologiju, kao i Institut za ortopediju "Banjica", koji je posebno značajan s obzirom na vremenske uslove.

"Prvi prioritet je bio obezbediti pražnjenej "Banjice" i najverovatnije tokom vikenda će se završiti i postupak premeštaja pacijenata koji su još tamo, kompletna dezinfekcije i pripreme da se Instutut vrati svojim redovnim aktivnostima", rekao je Stevanović nakon sastanka direktora kovid bolnica sa ministrom zdravlja.

Ostale kovid bolnice nastavljaju da rade u aktuelnom obimu, a dalje odkuke, o smanjenju ili povećanju kapaciteti, biće donošene u skladu sa razvojem situacije.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
few clouds
21°C
27.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve