Vesti
06.03.2024. 10:20
Beta

Siniša Mali

"Ovo su možda najvažniji izbori u našoj istoriji"

Siniša Mali
Izvor: ATAIMAGES / Antonio Ahel

Ministar finansija Siniša Mali izjavio je da ponovljeni lokalni izbori u Beogradu, koji još nisu zakazani, su možda "najvažniji izbori u našoj istoriji".

Mali, koji je i funkcioner Srpske napredne stranke (SNS), je za televiziju Prva rekao da će na beogradske izbore ta stranka ići "punom snagom".

"Mi ćemo dati sve od sebe, punom snagom ćemo ići. Siguran da ćemo ostvariti i bolji rezultat nego na prethodnim izborima", rekao je Mali.

Govoreći o formiranju nove vlade, nakon izbora održanih u decembru prošle godine, Mali je rekao da će je "činiti najbolji ljudi" koji će raditi u interesu građana, i koji će ostvarivati ranije najavljene planove, među kojima je i organizacija međunarodne izložbe "Ekspo 2027".

Govoreći o finansijskoj situaciji u zemlji, Mali je naveo da je "svaki indikator" ekonomije koji je predstavio na Kopaonik biznis forumu "apsolutno pozitivan".

Prema njegovim rečima, o oporavku ekonomije, u odnosu na prethodne godine, govori podatak da je u poslednjem kvartalu prošle godine stopa nezaposlenosti bila 9,1 odsto, kao i da je zaposleno ukupno 2.360.000 ljudi. 

 

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Čekajući novu vladu: Šta znamo, šta naslućujemo, a na koja pitanja nemamo odgovor
Skupština Srbije

Ko će u Nemanjinu

02.03.2024. 12:55

Čekajući novu vladu: Šta znamo, šta naslućujemo, a na koja pitanja nemamo odgovor

Konsultacijama u vezi sa izborom mandatara i formiranjem nove vlade, na koje je pozvao Aleksandar Vučić, napravljen je još jedan korak ka formiranju konačnog rasporeda u Nemanjinoj 11. Iako su poziv predsednika Srbije dobili svi predstavnici partija ili izbornih lista koje su osvojile mesta u parlamentu, na njima nisu učestvovali predstavnici koalicije „Srbija protiv nasilja“ uz obrazloženje da je reč o farsi i da sa Aleksandrom Vučićem nemaju o čemu da se konsultuju.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
16°C
27.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve