Vesti
14.04.2024. 23:11
Beta

Ministar finansija

Siniša Mali o letećem taksiju, "Luj Vitonu" u Srbiji...

Siniša Mali, ATA IMAGES, 14 4 2024
Izvor: ATAIMAGES / Milos Tesic

Ministar finansija Siniša Mali izjavio je da je imao "video kol" sa najvećom francuskom kompanijom koja se bavi letećim taksijima i da ih je pozvao da dođu u Beograd kako bi za Ekspo 2027 Srbija predstavila i tu novu tehnologiju.

Govoreći na televiziji Pink o poseti Francuskoj, Mali je rekao da je vođen razgovor sa više od 20 kompanija, da francuske kompanije zapošljavaju 11.000 ljudi u Srbiji i da je plan da ih bude još više.

"Razgovarali smo sa EDF-om, to je njihova elektroprivreda, jedna od najvećih u svetu, prošle godine imali su 140 milijardi evra dobiti, hoćemo da dođu u Srbiju i da radimo na razvijanju zelene energije", rekao je Mali.

Odbacio je navode opozicije da je u Francuskoj bilo reči o odlaganju nuklearnog otpada i rekao da o tome nije bilo razgovora, kao ni o prodaji EPS-a ili vodovoda.

Pohvalio je najavu dolaska robne marke Luj Viton.

"Šta je loše da dođe Luj Viton? Tako su nam se podsmevali, meni, Aleksandru Vučiću i Milošu Vučeviću kad smo bili u restoranu Džejmija Olivera, mi hoćemo da nam dođu novi brendovi, da zaposlimo ljude", rekao je Mali.

Ministar je izrazio očekivanje da će francuski predsednik Emanuel Makron Srbiju posetiti već u junu.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
18°C
30.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve