Vesti
21.03.2023. 11:43
Politika

Presuda Upravnog suda

Siniši Malom vraćaju diplomu i doktorat

1
Izvor: Beta/ VLADA SRBIJE / SLOBODAN MILJEVIC

Upravni sud u Beogradu poništio je odluku Univerziteta u Beogradu da je doktorska disertacija ministra finansija Siniše Malog plagijat.

Tom presudom bi Malom trebalo da budu vraćeni diploma i doktorat.

Kako se navodi u obrazloženju presude, "po nalaženju Upravnog suda, za sada ne postoji pravni osnov za donošenje osporene Odluke kojom se poništava diploma o stečenom naučnom zvanju doktora nauka, koju je tužilac stekao odbranom doktorske disertacije pod nazivom 'Kreiranje vrednosti kroz proces restrukturiranja i privatizacije - teorijske koncepcije i ostvareni rezultati u Srbiji', na Fakultetu organizacionih nauka 2013. godine", objavila je Politika.

Senat Univerziteta u Beogradu doneo je 22. decembra 2021. godine odluku da doktorska disertacija ministra finansija Siniše Malog bude poništena zbog neakademskog ponašanja.

To je bio drugi put da Senat poništava sporni doktorat, nakon što je prva takva odluka ukinuta jer je Upravni sud pronašao procesni nedostatak.

Mali je i tada najavio da će zatražiti ponovo pokretanje postupka, na osnovu čega je Upravni sud i zasedao i doneo odluku da mu doktorat bude vraćen.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
light rain
14°C
28.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve