Vesti
31.05.2023. 09:13
Beta

Kosovo

Situacija mirna, krhka, u Leposaviću napadnuti novinari

kosovo, 26. 5. 2023.
Izvor: EPA / Djordje Savic

Policija Kosova je ocenila da je bezbednosna situacija na severu bila krhka ali uglavnom mirna, osim u opštini Leposavić gde je s vremena na vreme bila napeta, jer su "demonstranti/kriminalne grupe ometali i napali raznim predmetima novinare raznih medija".

 

Isto tako, neka medijska vozila, koja su bila parkirana na različitim lokacijama, napadnuta su i oštećena tvrdim oruđem bačenim unutar i izvan vozila.

Ometanje novinara u vršenju dužnosti, narušavanje slobode izražavanja, ometanje prikazivanja realne situacije, kao i oštećenje vozila su krivične radnje, o kojima će vršiti istragu policija Kosova.

U popodnevnim satima protesti kod zgrada tri opštine na severu, Leposavić, Zubin Potok i Zvečan, su završeni osim malog broja demonstranata koji se i dalje zadržava u blizini opštine Leposavić.

Nadgledanje situacije i policijsko angažovanje, u koordinaciji sa nadležnim bezbednosnim institucijama, su nastavljeni na svim lokacijama, kaže se u saopštenju kosovske policije.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

"Priština da obustavi policijsku akciju na severu Kosova"
1

Žozep Borel

30.05.2023. 18:22

"Priština da obustavi policijsku akciju na severu Kosova"

Vlasti u Prištini moraju da obustave akcije specijalne policije oko opštinskih zgrada na severu Kosova, a nasilni protesti moraju da prestanu, izjavio je u Briselu visoki predstavnik Evropske unije Žozep Borel dodajući da radi na organizovanju hitnog dijaloga čelnika Srbije i Kosova.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
24°C
29.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve