SKANDALOZNO: Hrvatska katolička crkva slavi koljača iz Jasenovca!

SKANDALOZNO: Hrvatska katolička crkva slavi koljača iz Jasenovca!

Foto: YouTube


Hrvatska katolička crkva je potpuno prenerazilla javnost kada je stala na stranu ustaštva i opravdala nezapamćene zločine, koje su činili pripadnici vojske NDH, u Drugom svetskom ratu, u logoru Jasenovac.

Naime, pripadnici ove crkve su sasvim mirno dozvolili da se u crkvenim prostorijama, u gradovima Splitu i Karlovcu, održi promocija knjige o Vjekoslavu Maksu Luburiću, zloglasnom ustaškom oficiru i zapovedniku sistema koncentracionih logora, od kojih je najpoznatiji i najsuroviji bio Jasenovac.

Kako prenosi hrvatski portal Novi list, katolička crkva ustupila je u Karlovcu i Splitu prostor za predstavljanje knjige o Maksu Luburiću, kojeg verodostojni istorijski izvori opisuju kao jednog od najkrvoločnijih ubica u sastavu takozvane ustaške vojske, udarne pesnice režima Ante Pavelića.

Reč je o Maksu Luburiću čije ime se spominje u kontraverznoj pesmi ustaški orijentisanog pevača, Marka Perkovića Thomposna “Jasenovac i Gradiška Stara”, gde se o logorima smrti govori kao o kući “Maksovih mesara”.

U pozivu na promociju, objavljenom u nedeljniku ekstremno desne orijentacije, navodi se da je reč o knjizi o “životu i delu hrvatskog viteza Vjekoslava Maksa Luburića, generala Drinjanina”, prenosi Blic.

Hrvatski vitez Vjekoslav Maks Luburić, takođe je i idejni je začetnik i tvorac zloglasnog logora Jasenovac, u kojem je ubijeno najmanje 80 hiljada ljudi, uglavnom Srba, Roma i Jevreja. U KCL Jasenovac dolazio je često, gde je nadzirao rad, ali i lično ubijao zatvorenike. Tako, između ostalog, Luburića predstavljaju u Spomen-području Jasnovac.

Što se predstavljanja knjige o Luburiću tice, knjiga koja govori o “liku i delu hrvatskog viteza”, u Karlovcu će promocija biti održana posle službe, u Nacionalnom svetištu svetoga Josipa. U Splitu su ovom koljačkom “vitezu”, prostor ustupili Dominikanci, i to u Dominikanskom samostanu fra V. Draganje. Što se promocije tiče, i ovde će se ona održati posle službe.

Inače, rektor svetišta sv. Josipa reagovao je na ovu najavu promocije knjige Maksa Luburića, i demantovao da je neko o tome kontaktirao njegovu parohiju, zaklanjajući se iza tvrdnji da ne zna ni ko je naručilac, kao ni organizator prezentacije sporne knjige, prenosi Blic.

1 comment

Dodajte komentar
  1. 1
    Ante

    Šta srbi glume 80.000 tisuća Židova, Roma it potrovano plinom ili streljano širom Srbije u vrijeme Milana Nedića pa Srbija je stvorena na genocidu

+ Ostavite komentar