Vesti
09.05.2024. 13:40
Beta

Skupština Srbije

Novčano kažnjeno pet poslanika

1
Izvor: ATAIMAGES / M.M.

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja izrekao je novčane kazne za četvoro poslanika opozicije i jednog iz Srpske napredne stranke kojima će od plate biti oduzeto od 11 do 57 hiljada dinara.

U saopštenju Skupštine Srbije navedeno je da su novčano sa po deset posto plate po opomeni kažnjeni poslanik Ekološkog ustanka Aleksandar Jovanović, Demokratske stranke Srđan Milivojević, Zeleno levog fronta Radomir Lazović i Srpske napredne stranke Radoslav Milojičić.

Oduzimanjem 50 odsto plate kažnjen je poslanik narodnog pokreta Srbija Borislav Novaković kome je bila izrečena mera udaljenja sa sednice jer je tokom govora premijera Miloša Vučevića prišao govornici, dobacivao i pokazivao fotografije.

Poslanici Narodnog pokreta Srbije i DS Miroslav Aleksić i Dragana Rakić rekli su na sednici Odbora da nemaju ništa protiv kazni, ali da bi predsednica Skupštine trebalo da bude pravednija u izricanju opomena jer je nesrazmerno više kažnjenih poslanika opozicije.

Ipak je konstatovano da je nakon dužeg vremena kazna izrečena i jednom poslaniku SNS.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
21°C
20.05.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve