Vesti
23.04.2019. 20:12
Beta

OSTALO ČETIRI POSLANIKA Poslanička grupa Dveri više ne postoji

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Poslanička grupa Dveri u Skupštini Srbije više ne postoji pošto su iz nje izašli poslanik Zoran Radojičić i Srđan Nogo koji su nedavno isključeni iz te stranke.

Da je poslanička grupa zvanično rasformirana navodi se i na sajtu parlamenta na kome su poslanici Dveri navedeni kao poslanici koji ne pripadaju nijednom poslaničkom klubu.

Nogo: Nastavljamo samostalno

Bivši funckioner Dveri Srđan Nogo izjavio je da su on i Zoran Radojičić odlučili da formalizuju isključenje iz Dveri, izađu i iz poslaničke grupe u Skupštini Srbije i nastave da na najbolji način predstavljaju politiku za koju su izabrani i građane koji su ih birali.

Nogo, koji je pre dva meseca isključen iz Dveri, rekao je da do danas nije izašao iz poslaničke grupe jer je opozicija bojkotovala parlament, ali da on i Radojičić pretpostavljaju da će se opozicija u maju vratiti u skupštinu, pa žele da nastupaju tada samostalno.

"U ovom periodu je bio bojkot i nije predstavljalo problem kada se ne učestvuje u radu, ali kako sad izgledaju stvari opozicija će se vratiti u Skupštinu i nisam hteo da me događaji zatiču, pa smo odlučili Radojičić i ja da formalizujemo naše isključenje i izašli smo i samim tim nema poslaničke grupe Dveri više", rekao je Nogo agenciji Beta. On je kazao da očekuje da se opozicija vrati u skupštinu u maju, za kada je najavljena sednica o Kosovu.

Obradović: Nema turbulencija

S druge strane, lider pokreta Dveri Boško Obradović izjavio je da je taj pokret maksimalno stabilan i jedinstven, bez obzira na to što su Radojičić i Nogo napustili poslaničku grupu i najavio da Dveri nastavljaju svoje poslaničke aktivnosti i opoziciono delovanje u okviru Saveza za Srbiju.

"Nikakvih turbulencija nije bilo, svako ko se ne slaže sa politikom Dveri, ide svojim putem, naš put je precizan, to je put Saveza za Srbiju. Povodom vesti da poslanička grupa Dveri više ne postoji, koje su se jutros čule, drago mi je ako smo obradovali kolege iz vlasti", izjavio je Obradović na vanrednoj konferenciji za novinare u Skupštini Srbije, dodajući da su uz njega poslanici Dveri ostali Marija Janjušević, Ivan Kostić i Dragan Vesović.

"Nas četvoro poslanika poštujemo obavezu da smo napustili zasedanje svih parlamenata, od lokala do republičkog, tako će biti i ubuduće", najavio je Obradović.

Prema njegovim rečima, ne razmišljaju da li će doći do formiranja neke nove grupe u Skupštini Srbije.

Pročitajte još:

[owl-carousel category="Uncategorized" singleItem="true" autoPlay="true"]

 

 

 

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
9°C
26.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve