Vesti
09.08.2023. 19:40
Beta

63. padobranska brigada

Srbija šalje vojnike u Sloveniju

1
Izvor: Beta / MINISTARSTVO ODBRANE RS / Nikola Nedeljkovic

Vojska Srbije poslala je 22 pripadnika u Sloveniju radi pružanja pomoći stanovništvu te zemlje pogođene poplavama.

Vojnike i dva helikoptera "H-145" i "Mi-17" sa aerodroma "Pukovnik-pilot Milenko Pavlović" u Batajnici put Slovenije je ispratio ministar odbrane Miloš Vučević.

On je tom prilikom rekao da naša vojska šalje prvu grupu pripadnika u Sloveniju na zahtev predsednika i vrhovnog komandanta Vojske Srbije Aleksandra Vučića i Vlade Srbije, kako bi pomogli stanovništvu i državi u muci koja ih je zadesila, izazvanoj vremenskim nepogodama.

1
Izvor: Beta / MINISTARSTVO ODBRANE RS / Nikola Nedeljkovic

"Iako je situacija i dalje vrlo teška i kritična, naša vojska i naši vojnici spremni su da budu na visini zadatka, da se nađu u pomoći prijateljima iz Slovenije. Time još jednom pokazujemo da je Srbija iskren i kredibilan partner i prijatelj, a prijatelji se pokazuju kad je muka i kad je nevolja, jer lako je kad je dobro", rekao je Vučević.

Dodao je da su u Sloveniju upućeni pripadnici Ratnog vazduhoplovstva i 63. padobranske brigade, dok će u četvrtak kopnenim putem krenuti konvoj sa osam cisterni – četiri za gorivo, četiri za vodu, kao i još 34 pripadnika Vojske Srbije.

Pogleadjte fotografije iz Slovenije: 

 

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Poznato kada poplavni talas iz regiona stiže u Srbiju
1

Vladimir Đurđević

08.08.2023. 11:05

Poznato kada poplavni talas iz regiona stiže u Srbiju

Dramatične slike poplava stižu iz Slovenije, u Hrvatskoj reke beleže rekordne vodostaje. Klimatolog Vladimir Đurđević rekao je za RTS da će talas visokog vodostaja stići u naredna četiri dana u Srbiju.
Close
Vremenska prognoza
few clouds
20°C
27.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve