Vesti
23.05.2019. 16:23
R. E.

ŠREDER: Bombardovanje emotivna odluka, VUČIĆ: Oprostimo

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Predsednik Aleksandar Vučić prisustvuje u Beogradu prestižnoj WORLD.MINDS konferenciji koja okuplja vodeće svetske inovatore, naučnike, biznis lidere i umetnike, a koji na inspirativan način predstavljaju ideje novog doba.

Osnivač zajednice "World Minds", najavio je Aleksandra Vučića, Gerharda Šredera i Marka Valdera rečima da "poziva tri geopolitička mastermajnda" na scenu. Valder je najpre upitao bivšeg nemačkog kancelara Gerharda Šredera, da li posle 20 godina može da odgovori šta ga je navelo na NATO bombardovanje?

"Prva je bila odluka povodom Iraka, morali smo da odlučimo da li ćemo učestvovati ili ne. Druga teška odluka bila je da li da prihvatimo intervenciju u Avganistanu. Zajedno sa NATO partnerima smo morali da odlučimo o napadu na Srbiju. To je bila veoma emotivna odluka, ali morali smo da odlučimo da učestvujemo u bombardovanju nakon razmatranja cele situacije na Kosovu", rekao je Šreder.

Valder je potom pitao Vučića kakva su njegova sećanja na ovaj period.

"Bilo bi lako da kritikujem Šredera i da kažem da je to bila loša odluka. Mnogo civila je poginulo u NATO bombardovanju, nedužnih ljudi. Moramo da oprostimo, ne možemo da zaboravimo, ali moramo da nastavimo. Moramo da kreiramo ekonomski uspešnu zemlju. Želimo svi da vidimo napredak, a i vi Mark znate da brojke pokazuju da ekonomski odlično napredujemo", kazao je srpski predsednik.

Organizator konferencije WORLD MINDS je rekao da ne treba zaboraviti da su pre 20 godina Beograd i Srbija bombardovani i da je to imalo veliki uticaj na zemlju.

Takođe, zemlja se nalazi između Istoka i Zapada i da je zato jako teško njom upravljati, dodao je on.

"Ali, srpska vlada je stupila u kontakt sa nama i mi smo se zaljubili u Srbiju i Beograd", rekao je Dobeli najavljujući razgovor o geopolitici, uz jedan zabavan klip.

 

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
17°C
26.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve